Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne Belediyesi’nden 15 bin kandil simidi

Edirne Belediyesi tarafından Saraçlar Caddesi’nde ve şehrin çeşitli noktalarında kandil simidi dağıtıldı. Saraçlar Caddesi’nde kurulan stantta simit dağıtımına katılan Başkan Recep Gürkan, kandillerin birlik ve beraberliğin en üst seviyeye ulaştığı günler olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2024 13:02
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2024 13:02
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Edirne Belediyesi’nden 15 bin kandil simidi

Edirne Belediyesi, her kandil günü olduğu gibi bugün de Berat Kandili dolayısıyla Saraçlar Caddesi’nde ve şehrin çeşitli noktalarında kandil simidi dağıttı. Saraçlar Caddesi’nde kurulan stantta simit dağıtımına katılan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan yaptığı açıklamada, vatandaşların kandilini kutladı. Gürkan; “Bugün Berat Kandili’nin hemşerilerimize, Edirnelilere, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Herkesin Berat Kandilini tebrik ediyorum. Kandiller birlik ve beraberliğimizin en üst seviyeye çıktığı günler. Bu günler, günlük yaşamdaki gerginlikler, çatışmalar, ayrıştırmaların son bulduğu günler. İnşallah milletimizin birlik beraberliği için, bir arada olması için ülkemizin daha aydınlık, daha özgür, daha çağdaş, daha adil ve adaletli günlere ulaşması için vesile olur. Tüm Edirnelilerin bir kez daha kandilini kutluyor hepsine saygılar sunuyorum” dedi.

“YUNAN VE BULGAR MİSAFİRLERİMİZE DE GELENEKLERİMİZİ TANITMIŞ OLUYORUZ”

Edirne’nin bir turizm kenti olması sebebiyle gelen Bulgar ve Yunan turistlere de kandil simidi ikramında bulunarak, gelenek ve göreneklerimizi tanıttıklarını ifade eden başkan Gürkan; “Bugün Edirne’nin çeşitli noktalarında 15 bin kandil simidi dağıtacağız. Biz de burada hem Edirne’ye gelen konuklarımıza hem de hemşerilerimize kandil simitlerini ikram ediyoruz. Edirne’nin turizm yapısı burada da ortaya çıkıyor. Bizden kandil simidi alan Bulgar ve Yunanlılar da oluyor. Baştan anlayamıyorlar neden dağıttığımızı ama hepsine tek tek anlatarak gelenek ve göreneklerimizi onlara da tanıtmış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.