Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne Belediyesi’nde En Düşük Maaş 35 Bin TL

Edirne Belediyesi’nin DİSK’le imzaladığı sözleşme gereği en düşük işçi maaşı 35 bin lira oldu.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2024 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2024 14:27
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Edirne Belediyesi’nde En Düşük Maaş 35 Bin TL

Edirne Belediyesi’nde çalışan ve DİSK Genel-İş’e üye işçileri için bugün sözleşme imzalandı.

Edirne Belediyesi adına Başkan Av. Filiz Gencan Akın, DİSK Genel İş Sendikası adına Şube Başkanı Seçkin Hasseli, Personel AŞ adına Semih Çınar ve Ergene AŞ adına Refik Şahin tarafından imzalanan sözleşmeye göre Edirne Belediyesi’nde çalışan işçiler için en düşük maaş 35 bin TL oldu.

İmza töreni öncesi konuşan Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın imzalan ek sözleşme ile seçim döneminde verdiği sözü tutmanın gururunu yaşadığını belirterek; “Şimdi şöyle bir bakıyorum da 1 Nisan sabahı itibariyle benim yepyeni bir hayatım oldu, yepyeni bir ailem oldu. Sizler benim ailemsiniz, mesai arkadaşlarımsınız, yol arkadaşlarımsınız. Kampanya döneminde konuşurken bir söz vermiştim. Bugün de o sözümüzü tutmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Çünkü ben şöyle düşünüyorum. Önce ailenize karşı dürüst olmamız gerekiyor. Dolayısıyla sizlere karşı hep dürüst olacağım. Başladığım noktadan sonuna kadar sizin yanınızda olmaya, sizlerle beraber yol yürümeye devam edeceğim. Ancak şunu da bilmemiz gerekiyor ki, çok zorlu bir dönemden geçiyoruz. Bu hepimiz için böyle, ekonomik açıdan çok zor günler yaşıyoruz, yaşamaya da devam edeceğiz. Biliyorum bugün aldığımız kararla belki Türkiye ortalamasının üstüne çıkmış durumdayız ama yeterli mi? Kesinlikle değil. Çünkü bu sıkıntıları hep beraber yaşıyoruz. Gönlünden ne geçiyor derseniz, gönlümden çok daha fazlasını vermek size çok daha fazla mutlu etmek geçiyor. Ama imkanlar buna el veriyor. Umarım daha iyi şartlarda daha güvenli şekilde birlikte yol yürüyeceğimiz günler de gelecek. Ancak ben sizden şunu istiyorum. Benim vicdanıma ve adalet duyguma güvenmenizi istiyorum. Buna güvenirken de ailemin bir parçası olarak Edirne'ye hizmet ederken canı gönülden mücadele etmenizi istiyorum” dedi.

BAŞKAN AKIN’DAN ÇALIŞMAYAN PERSONELE GÖZDAĞI

Belediyede çalışan herkesin bir aile olduğunu fakat görevini yapmayan personelin bir sonraki toplantıda bu aile içerisinde olmayacağını söyleyen Başkan Akın; “Hepimizin Edirne'nin geleceğini değiştirmek için elimizde gücümüz var, yeterliliğimiz var, yeteneklerimiz var. Ancak zaman zaman şöyle düşünüyorum. Bu ailenin her bir ferdi acaba çalışıyoruz. Kimi zaman görüyorum ki? Hayır. Şimdi bugün size buradan, bu salondan hep beraberken şunu söyledik istiyorum. Bu toplantıda ailemle beraberim. Ailem şu anda bu konuşmadan sonra bu salondan çıktıktan sonra sonuna kadar mücadele edecek, sonuna kadar çalışacak, sonuna kadar bana inanarak güvenerek yol yürüyecek. Ama içlerinde bana güvenmeyenler de olacak. Belki buna güvenmemeleri değil ama Edirne'ye hizmet etmemeyi tercih edenler olacak. Bir sonraki toplantıda onları ailemizle birlikte olamayacaklar. Bunu da buradan özellikle ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

HASSELİ: “ASGARİ ÜCRETTEN 35 BİNLERE GELDİK”

Bundan 15 ay öncesine kadar personelin asgari ücret ve yemek parasına çalıştığını, şimdi ise imzalanan ek sözleşme ile en düşük maaşın 35 bin lira olduğunu belirten DİSK Genel İş Sendikası Edirne Şube Başkanı Seçkin Hasseli; “Öncelikle güncel tabloya bakacak olursak maalesef ülkemizde başımızdaki iktidarın yanlış politikaları yüzünden ülkenin ekonomisi yerle bir olmuş noktadadır. Bu noktada, başkanımızla belediye başkanı adayımız olduğu dönemden, ilk yola çıktığımızdan bugüne, nasıl 35 bin liralara çıkabileceğimiz konusunda çok uğraşlar verdik. Kendisine bu konuda çok teşekkür ediyorum. Sadece ona değil başta temsilcilerim olmak üzere, yöneticilerim olmak üzere, şirket başkan ve yöneticileri ve müdürleri olmak üzere tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Çünkü 15 ay önce asgari ücret ve yemek alıyorduk. Bugün geldiğimiz nokta ise net olarak asgari ücretin iki katının üstündeyiz. Bunu sağlayan başta yöneticilerimiz olmak üzere belediye başkanımız olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.