Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne Barosu’ndan 2. Yüzyılın İlk Genel Kurulu

Edirne Barosu Başkanı Av. Gökhan Karakoç, Ekim ayında gerçekleşecek olan 50. Olağan Genel Kurulu seçimlerinde aday olacak tüm meslektaşlarına başarılar dileyerek; “Edirne Barosuna yakışacak bir genel kurul olacağını düşünüyorum. Sandığa yansıyan irade 2. yüzyılında Edirne Baromuzu yöneten irade olacaktır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2024 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2024 16:51
Kaynak: HİLAL PEKER
Edirne Barosu’ndan 2. Yüzyılın İlk Genel Kurulu

Edirne Barosu 50. Olağan Genel Kurulu 5-6 Ekim 2024 tarihleri arasında 10.00-17.00 saatleri arasında Edirne Barosu binasında gerçekleşecek. Edirne Barosu Başkanı Av. Gökhan Karakoç, yaklaşan 50. Olağan Genel Kurul seçimleri öncesinde tüm meslektaşlarına başarı dileklerinde bulundu.

Edirne Barosu'nun tarihi boyunca hukukun üstünlüğü ve adaletin sağlanması adına önemli bir rol üstlendiğini hatırlatan Karakoç, baronun 2. yüzyılında hukukun üstünlüğünü gerçekleştirmeye inançla, azimle kaldığı yerden devam edeceğine inandığını ifade etti.

“2023 YILINDA BAROMUZUN 100’ÜNCÜ YILINI KUTLADIK”

Karakoç; “Bizim mesleğimizin bağlı bulunduğu en temel düzenleyici kanun 1136 Sayılı Avukatlık Kanunu. Avukatlık Kanunu baro yönetimine her 2 yılda bir Ekim ayı içerisinde olağan biçimde genel kurulları yapmaları, yönetim organlarını belirlemelerini emretmiş. Biz de 49’uncu genel kurulumuzu 2 yıl önce Ekim ayı içerisinde baro binamızda gerçekleştirmiştik. Sayılı gün çabuk geçti 2 yılı doldurduk. Bu yıl 50’incisini yapacağız. Ekim ayının ilk haftası çoğunluk sağlanırsa yeniden bir görev dağılımı olur, çoğunluk sağlanmadığı takdirde ikinci haftasına kalacak. Yeni arkadaşlar eklenir aramıza. Edirne Barosu 2’nci yüzyılında hukukun üstünlüğünü, adaletin temsilinin gerçekleştirmeye inançla, azimle kaldığı yerden devam eder. 2’nci yüzyılımızın ilk genel kurulu olacak. Bu anlamda da mühim. 2023 yılında baromuzun 100’üncü yılını kutladık. 2024 itibariyle 2’nci yüzyılımızın ilk genel kurulu. Onun için de özel bir tarafı var” diye konuştu.

“HUKUK CAMİAMIZA HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Sandığa yansıyacak sonucun hayırlı olmasını dileyen Karakoç; “Genel kurulun, adaylıklarını açıklamış olan veya yakın zamanda açıklayacak olan kıymetli meslektaşlarımız, baromuz, hukuk camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Edirne Barosuna yakışacak bir genel kurul olacağını düşünüyorum. Meslektaşlarım yoğun bir katılımla genel kurulumuzu onurlandıracaklardır. Sandığa yansıyan irade 2’nci yüzyılında Edirne Baromuzu yöneten irade olacaktır” dedi.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.