Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edirne Barosu’na ödül getirenlere ödül

Edirne Barosu tarafından Çanakkale Barosu ev sahipliğinde düzenlenen kurgusal duruşma yarışmasına katılan stajyer avukatlara ve çalıştırıcılara ödül töreni düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2024 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2024 15:27
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Edirne Barosu’na ödül getirenlere ödül

Edirne Barosu tarafından Çanakkale’de düzenlenen kurgusal duruşma yarışmasına katılan stajyer avukatlara ve çalıştırıcılarına ödül töreni düzenlendi. Düzenlenen yarışmada Edirne Barosu’na ikinciliği getiren Stj. Av. Ceyda Dikmeşe, Stj. Av. Esmanur Bilim, Stj. Av. Harun Gürel, Stj. Av. Sadun Gürkan’a çalıştırıcıları tarafından plaket verildi. Stajyer avukatları çalıştıran Av. Özge Hazır, Av. Burcu Ortaç Irmak ve Av. Utku Deniz Uludağ’a plaketlerini Baro Başkanı Av. Gökhan Karakoç verdi.

“ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA BİRİNCİLİK HEDEFİMİZ VAR”

Düzenlenen tören hakkında bilgi veren Karakoç, “Türkiye Barolar Birliği nezdinde her yıl Mayıs ayında düzenlenen kurgusal duruşma yarışması var. Tüm baroların katıldığı. Bu yarışmanın 4-5 Mayıs tarihlerinde Çanakkale Barosu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Marmara Bölge elemelerinde baromuz Marmara Bölgesi'ndeki barolar arasındaki yarışmada ikinci oldu. Finalde Kocaeli Barosuyla müsabakaya katıldık. Kocaeli Barosu bizden biraz daha fazla puan alarak birinci. Edirne Barosu da ikinci oldu. Bölge elemelerinden birinci çıkanlar Ankara'da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'na katılacak. Bu sene de ikinci olduk. Daha önce de ikinciliğimiz vardı. Bu sene de ikinci ligde döndük ama önümüzdeki yıllarda inşallah birincilik hedefimiz var ve ona yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

“EDİRNE BAROSU’NU LAYIKIYLA TEMSİL ETTİLER”

Yarışma hakkında değerlendirmelerde bulunan Karakoç, “Bu yarışmada stajyer avukatlarımız bir hukuki münazara gerçekleştiriyor. Önceden belirlenen bir olay kapsamında stajyer avukatların, hukuk bilgileri, mahkemede buna ilişkin sunumlarının gözden geçirildiği, bunların puanlandığı bir yarışma. Çok kıymetli jüri üyeleri tarafından belirleniyor bunlar. İçlerinde bir tane Yargıtay'dan emekli bir cumhuriyet savcısı, akademisyen, profesör veya doçent ünvanlı bir akademisyen, bir tane de kıdemli bir meslektaşımızın oluşturduğu jüri tarafından yapılan oylamayla belirleniyor sonuçlar. O anlamda kıymetli stajyer kardeşlerimiz Edirne Barosu’nu layıkıyla temsil ettiler. İkincilikle dönmemize sebep oldular. Bu vesileyle mutluyuz” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.