Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ece Ronay'ın telefonları inceleniyor! Ece Ronay kimdir?

Dün gözaltına alınan Sosyal medya fenomeni Ece Ronay ve 5 şüphelinin telefonları inceleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2023 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2023 10:28
Kaynak: İHA
Ece Ronay'ın telefonları inceleniyor! Ece Ronay kimdir?

Ece Ronay'ın dijital materyalleri incelemeye alındı. Eski eşi Mehmet B.’nin iş yerlerine yönelik kurşunlamaya azmettirmek suçlamasıyla 5 kişi ile birlikte dün gözaltına alınan sosyal medya fenomeni Ece Ronay T.'nin cep telefonları ve diğer dijital materyaller Siber Şubede incelemeye alındı.

Sosyal medya fenomeni Ece Ronay T., hakkında “azmettirmek” suçlamasıyla savcılık tarafından yakalama kararı çıkarıldı. Beraberindeki 5 kişi, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü birimleri tarafından dün gözaltına alınmıştı. El konulan dijitaller Siber Şubede inceleniyor. Gözaltına alınan Ece Ronay T. ile diğer 5 şüpheliye ait cep telefonları ve dijital malzemeler incelemeye alındı. Söz konusu kişilere ait cep telefonu, tablet gibi elektronik cihazlarda adli incelemeler, İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şubesindeki uzman kişilerce yapılıyor. İncelemede, eski ve yeni tarihli tüm mesaj trafiğine ve silinmiş verilere ulaşılacak. Telefon konuşmaları, mesaj trafiği, e-posta yazışmaları mercek altında. Ayrıca güncel olarak telefonda bulunan delil niteliği taşıyabilecek tüm bilgi ve bulgular incelemeye tabi tutularak hukuki delillere dönüştürülecek. Söz konusu şüphelilere ait cihazların içeriğiyle ilgili geniş kapsamlı rapor hazırlanacak. Dijital materyallerin içerisinde yer alan arama, mesaj, elektronik posta yazışmaları, fotoğraf veya herhangi başka bir bilgi tasniflenerek dosyaya delil olarak konulacak. El konulan cihazlar üzerindeki incelemelerin dün öğlen saatlerinde başladığı öğrenildi. Çalışmaların sonunda azmettirme olayıyla ilgili saldırının yaşandığı günlerde Ece Ronay T. ile tetiği çeken şüphelilere ait telefon hatlarının baz verdiği istasyonlar karşılaştırılacak. Birbirleri ile bağlantılı olup olmadığı ortaya çıkacak. Adli inceleme ve analizlerin bugün tamamlanması bekleniyor.

Ece Ronay Kimdir?

Ece Ronay, 17 Kasım 1991 yılında Diyarbakır'da dünyaya geldi. Beslenme ve Diyet Bölümü mezunu olan Ronay, yayınladığı videolar ve paylaşımlarla adını duyurdu. Sosyal medya fenomeni "Karpuz" şarkısı ardından "Git Çatla" isimli şarkısıyla izlenme rakamlarına ulaştı. Ece Ronay Youtube’da 831 bin, Instagram’da 1.5 milyon takipçi sayısına sahip.

Kaynak: İHA

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.