Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DUVAN: “EDİRNE HOTELLERİ ENFLASYONA DİRENİYOR”

Edirne’de turizmci Güven Duvan, Tüketici Fiyat Endeksi’nde bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grubun yüzde 94,12 ile lokanta ve otellerin olmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2023 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2023 13:56
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
DUVAN: “EDİRNE HOTELLERİ ENFLASYONA DİRENİYOR”

Edirne’de turizmci Güven Duvan, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından hazırlanan Tüketici Fiyat Endeksi’nde (TÜFE) Ekim 2023 ana harcama gruplarına göre bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup yüzde 94,12 ile lokanta ve oteller olduğuna dikkat çekti. Duvan, Edirne’de hotellerin pahalı olduğu yönünde oluşan imajın yanlış olduğunu söyledi.

“EDİRNE HOTELLERİ HAKKINDA ‘PAHALI’ İMAJI ORTAYA ÇIKTI”

Edirne’de hotel fiyatlarının Türkiye ortalamasına göre ideal ve ekonomik olduğuna değinen Duvan “Önceki yıllarda basına yansıyan ‘Bulgar akını’ gibi haberler sonucunda Edirne hotelleri hakkında ‘pahalı’ imajı ortaya çıktı. Ama bugün ilimiz genelinde hotel fiyatlarına baktığımızda hem komşumuz olan Balkan ülkelerine göre hem de Türkiye ortalamasına göre gayet ideal ve ekonomik rakamlar görüyoruz. Burada oluşan yanlış algıyı kırmak için biz Edirne hotelleri olarak elimizden geleni yapıyoruz. TÜFE Ekim 2023 ana harcama gruplarına baktığımızda hotellerin maliyetlerinin bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 94,12 arttığını görüyoruz. Fakat oda fiyatlarına baktığımızda genel olarak yüzde 25, en fazla yüzde 50’lik bir fiyat artış söz konusu. Edirne’ye gelen misafirlerimizi kaliteyi düşürmeden uygun fiyatlarla ağırlamak için enflasyona karşı direnmeye devam ediyoruz.” dedi.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.