Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Duvan’dan “Yılbaşı Pazarı” önerisi

Edirne’de turizmci Güven Duvan, yıl başına sayılı günler kala Bulgar turistlerin Edirne’yi tercih ettiğini belirtti. Duvan, Edirne’de “Yılbaşı Pazarı” olması gerektiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2023 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2023 14:35
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Duvan’dan “Yılbaşı Pazarı” önerisi

Edirne’de turizmci Güven Duvan, Aralık ayının ilk günlerinden itibaren Bulgar turistlerin Noel Bayramı alışverişlerini Edirne’den yaptığını, turistlerin altyapıdan şikayetçi olduğunu söyledi. Duvan, Edirne’nin turistik cazibe potansiyelinin olduğunu belirterek, “şehrimizde Yılbaşı Pazarının olmayışı eksiklikler arasında göze çarpıyor” dedi.

“TURİSTLER CAN SUYU OLUYOR”

Turistlerin esnafa can suyu olduğunu belirten turizmci Güven Duvan “Aralık ayı başı itibari ile Bulgaristan’dan ilimize çok yoğun bir talep var. Özellikle hafta sonları Noel Bayramı ve yılbaşı alışverişi için Edirne’ye gelen Bulgar turistler başta hotel, restoran ve alışveriş mağazaları olmak üzere tüm Edirne esnafına zor geçen 2023 yılının son ayında can suyu oluyor. Fakat gelen talep karşısında şehrimizin eksiklikleri yönünden pek çok eleştiri de alıyoruz. Özellikle uzun zamandır devam eden ve yapılan kısımların da güzel görüntü vermediği altyapı ve asfaltlama çalışmaları konusunda Avrupa’nın hatta Türkiye’nin geri kalan şehirlerine bakarak çok zayıf bir görüntü verdiğimizi dile getiriyorlar. Öte yandan bu oranda bir turistik cazibe potansiyeline sahipken, şehrimizde bir ‘Yılbaşı Pazarı’ olmayışı da eksiklikler arasında göze çarpıyor. Umuyorum bu eksikliklerimiz göz önüne alınarak önümüzdeki yıllarda şehrimize gelen misafirlerimizi daha mutlu bir şekilde ülkelerine göndererek turizm potansiyelimizi sürdürülebilir kılarız” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.