Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Durhan; “Yangına bakmaya gitmeyin”

Edirne İl AFAD Müdürlüğü Endüstri Mühendisi Çağrı Durhan, Trakya Üniversitesi’nde öğrencilere yaptığı sunumda yangınların sebeplerinden tahliye sırasında yapılan hatalara dikkat çekti. Durhan, özellikle yangın ve tahliye sırasında olaya bakmaya gidenlerin olduğunu söyleyerek; olayın izlenmemesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2024 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2024 16:34
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Durhan; “Yangına bakmaya gitmeyin”

Edirne İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü Endüstri Mühendisi Çağrı Durhan, Trakya Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Başkanlığı’na bağlı Genç Tema Topluluğu tarafından düzenlenen “Daha Yanmadan” etkinliğinde öğrencilere yangınlarla ilgili sunum yaptı.

Eczacılık Fakültesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte Durhan, yangınların sebepleri, yangınlardan kurtulma yöntemleri, yangınlara karşı gerçekleştirilmesi gereken faaliyetler ve tahliye sırasında yapılan hatalar ile ilgili konuştu. Durhan, ayrıca öğrencileri AFAD’ta gönüllü olmaya davet etti.

TAHLİYE SIRASINDA YAPILAN HATALARA DİKKAT ÇEKTİ

Durhan’ın sunumunda meydana gelen yangında tahliye sırasında sıkça yapılan hatalar dikkat çekti. Durhan, tahliye sırasında yapılan hataların çok önemli olduğunu vurgularken; “Olaya bakmaya gidenler oluyor. Eşyaları toplamaya çalışıyorlar. Yangından kurtarmaya çalışırken kendini yakanlar oluyor. Mal canın yongası ama yapmamak lazım. Yapılmakta olan işi bitirmeye çalışmamalı. Uyarıları göz ardı ederek yakınlarını arıyorlar, panik yapıyorlar. Bunların her biri olmaması gereken şeylerdir” dedi. Sunumun ardından Genç Tema Topluluğu tarafından Durhan’a teşekkür belgesi takdim edildi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.