Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“DÜNYADA PETROL FİYATI DÜŞERKEN TÜRKİYE'DE ARTIYOR”

CHP’li Okan Gaytancıoğlu, dünyada petrol fiyatının düştüğünü, Türkiye’de ise arttığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2023 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2023 17:27
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
“DÜNYADA PETROL FİYATI DÜŞERKEN TÜRKİYE'DE ARTIYOR”

Edirne CHP önceki dönem Milletvekili Okan Gaytancıoğlu akaryakıta gelen zamları eleştirdi.

Verilen her maaş artışının, yüksek enflasyon ve zamlarla birlikte göz açıp kapayıncaya kadar eridiğini söyleyen Gaytancıoğlu www.batiekspres.com’a yaptığı açıklamada şunlara yer verdi: “Kendileri itibarlarından zerre taviz vermezken, yaptıkları zamlarla milletten tasarruf etmesini ve kemer sıkmasını isteyenler, halkın hayatını zorlaştırmakta hiç tereddüt etmiyorlar. Seçim öncesinde Gabar'da petrol ve Karadeniz'de doğalgaz yalanına inanarak, ülkenin enerji kaynakları konusunda yapılan manipülasyonlara maruz kalan insanlar, seçim sonrasında gerçeklerle yüzleşiyor. Tüm dünyada petrol fiyatları düşerken, Türkiye'de fiyatlar artıyor ve bu duruma neden olan dış güçlerin olduğuna inanmaktan kendilerini alamıyorlar.

Bu tür çelişkileri, din ve vatan sevgisi gibi kutsal değerler üzerinden kamuoyunu etkilemeye çalışarak örtbas etmeye çalışıyorlar. Ancak gerçekler ortada; benzinin litresi 36 liraya, motorinin litresi ise 34 liraya kadar çıkmış durumda. Üstelik doğalgazdaki ÖTV oranının yüzde 224 artırılmasıyla halkın evlerine giren enerji faturaları da kabarık hale gelmiştir.

Bu zamlar sadece akaryakıt ve enerji sektöründe kalmıyor. İğneden ipliğe, ekmekten sebzeye, çaydan şekere kadar her şeye zam yapılarak, halkın cebine bir darbe daha vuruluyor. Verilen her maaş artışının, yüksek enflasyon ve zamlarla birlikte göz açıp kapayıncaya kadar geri alındığı bir dönemde yaşıyoruz.

Halkın sıkıntıları ve zorlukları hiçe sayılırken, ülke yöneticilerinin lüks içinde yaşamaya ve itibarlarından ödün vermemeye devam etmeleri büyük bir hüsran kaynağıdır. Adalet ve eşitlikten bahsedenlerin bu uygulamaları, toplumda huzursuzluk ve hoşnutsuzluğa yol açıyor.

Ancak umutsuzluğa kapılmak yerine, halk olarak birlik olup bu yanlış politikaların değişmesi için çaba göstermeliyiz. Şeffaf ve hesap verebilir yönetimlerin önemini vurgulayarak, ülke kaynaklarının doğru ve adil bir şekilde kullanılmasını talep etmeliyiz. Bu sayede, kendimizi daha aydınlık bir geleceğe taşıyabilir ve halkın çıkarlarının korunacağı bir düzen yaratabiliriz.”

ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.