Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dramalı: “Kurtuluşumuzu kutluyoruz”

Edirne Gazeteciler Derneği, yayınladığı bir mesajla Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yılını kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2023 17:12
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2023 17:12
Kaynak: Haber Merkezi
Dramalı: “Kurtuluşumuzu kutluyoruz”

Edirne Gazeteciler Derneği Genel Sekreteri Yeşim Dramalı, yaptığı yazılı açıklamada, Serhat şehri Edirne’nin; tarih boyunca çeşitli işgal, savaş ve bunlara bağlı acıları yaşamış, savaş meydanlarında yurdu müdafaa etmek için çeşitli kahramanlıkların yaşandığı topraklar olduğunu hatırlatarak, şunları ifade etti:

“Şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulan bu topraklar, 101 yıl önce Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde TBMM kuvvetlerince teslim alınarak, ülkemiz sınırlarına katılmıştır. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Edirne, 25 Kasım 1922 tarihinde tekrar vatan toprağı oldu.

Heyecan, gurur ve onurla kutladığımız kurtuluş günümüzde vatan toprağı için canını, kanını feda eden atalarımızı minnetlere anarken, gelecek nesillere tarihimizi unutturmamak gerektiğine inanıyoruz. Geçmişte yaşananların geleceğimizde tekrarlanmaması için birlikteliğimizi, güçlü ülke hedefimizi sürdürmeye devam etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ile vatan topraklarımız için kendisini feda eden şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi ise minnetle anıyoruz. Edirne’mizin Kurtuluş Bayramı kutlu olsun.”

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.