Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğramacıoğlu: “Çiftçilik Bitiyor, Farkında Değiller”

CHP Havsa İlçe Başkanı Memduh Doğramacıoğlu, yaptığı açıklamada Türkiye'deki tarım sektöründe yaşanan ciddi sorunlara dikkat çekerek, çiftçilerin içinde bulunduğu zor durumu anlattı. Doğramacıoğlu, “Çiftçilik bitiyor, Farkında Değiller" sözleriyle hükümeti eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2024 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2024 15:34
Kaynak: ERGİN SÖZER
Doğramacıoğlu: “Çiftçilik Bitiyor, Farkında Değiller”

www.batiekspres.com haber sitesine konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Havsa İlçe Başkanı Memduh Doğramacıoğlu, “Çiftçilerimiz geçen yıl 8 liradan sattığı buğdayı, ne yazık ki yine 8 liradan sattı. Bu durum çiftçilerimizi ciddi bir ekonomik darboğaza sürüklüyor” dedi.

Domates üreticilerinin de yaşadığı zorluklara da dikkat çeken Doğramacıoğlu, “Pazarda ve markette 30 liraya ulaşan domatesi, üreticimiz 3 liradan bile satmaya alıcı bulamıyor. Patates ve soğan üreticileri de umduğu fiyatlara ürünlerinin satamıyor. Çiftçilerimiz emeklerinin karşılıklarını hiçbir şekilde alamıyorlar. Çiftçi malını pazarlayamazsa üretimden uzaklaşır. İşte o zaman ne alacak ürün nede yiyecek bulamayız” ifadeleriyle üreticilerin yaşadığı sıkıntıları dile getirdi.

Hayvancılık sektörünün de büyük bir kriz içinde olduğunu belirten Doğramacıoğlu, “Hayvancılık tam anlamıyla bitiriliyor. Çiftçilerimiz hayvanlarını besleyemiyor, maliyetler altında eziliyor. Bu gidişat, ülkemizin tarım ve hayvancılık sektörünün geleceğini tehdit ediyor. Gençlerimiz hayvancılıktan para kazanamadığı için şehirlere göç ediyorlar. Yakın gelecekte hayvancılık yapacak kimse kalmayacak” dedi.

Ayrıca ayçiçeği üretiminin de büyük bir risk altında olduğuna dikkat çeken Doğramacıoğlu, “Daha öncede söylediğim gibi kuraklık nedeniyle ayçiçeği üretimi ciddi şekilde etkilenecek. Rus çiftçisine 25 TL veriliyorsa, bizim çiftçilerimiz de en az 25 TL kazanmalı. Başka ülkelerin çiftçileri yerine kendi çiftçilerimize kazandırmalıyız.” diyerek hükümetin çiftçilere yeterli desteği sağlaması gerektiğini vurguladı.

Doğramacıoğlu, açıklamasının sonunda, Türkiye’nin tarım politikalarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, çiftçilerin sesine kulak verilmesi çağrısında bulundu. “Eğer tarımda sürdürülebilir bir gelecek istiyorsak, çiftçilerimizi desteklemek zorundayız” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.