Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğramacıoğlu: “ÇADES toplumu bölmeye çalışıyor”

CHP Havsa İlçe Başkanı Memduh Doğramacıoğlu, ÇADES’i sert bir dille eleştirdi. Doğramacıoğlu, “ÇEDES toplumu bölmeyi amaçlayan bir projedir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2023 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2023 17:37
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Doğramacıoğlu: “ÇADES toplumu bölmeye çalışıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Havsa İlçe Başkanı Memduh Doğramacıoğlu, Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇADES) hakkında açıklamada bulundu. Doğramacıoğlu, ÇADES projesinden vaz geçilmesi gerektiğini söyledi.

“ÇADES PROTOKOLÜ HUKUKSUZDUR”

Din görevlilerin okullarda görev almasını reddettiklerini belirten Doğramacıoğlu, “Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet işleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan ÇADES projesi, toplumu bölmeyi hedefleyen bir projedir. Projenin adında yer alan çevre hangi çevredir, değer hangi değerlerdir. Devletin laik niteliğini yok sayan bu tür tehlikeli uygulamalardan bir an önce vazgeçilmelidir. ÇADES kapsamında yapılan protokolle okullara manevi danışman adı altında imam, müezzin, vaiz, din hizmetleri uzmanı ve kuran kursu öğreticisi atanması eğitim sisteminin çocuklarımız üzerinde nasıl bir etki yaratacağı tüm velilerimizi ilgilendirmektedir. Eğitime, geleceğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkalım. Çünkü ÇADES protokolü hukuksuzdur, tehlikelidir. Öğretmenlerimizin eğitim emekçilerinin mesleki itibarına hakarettir. Hiçbir pedagojik eğitimden geçmemiş din görevlilerinin okullarımızda görev almalarını reddediyoruz” dedi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.