Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğalgaz faturalarını düşürmek mümkün mü?

Edirne’de Aksan Mühendislik Şirket Müdürü Haldun Ertek, kombi bakımı, petek bakımı ve evde yapılan tasarruflarla doğalgaz faturasının düşürülebileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2023 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2023 17:06
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Doğalgaz faturalarını düşürmek mümkün mü?

Edirne’de Aksan Mühendislik Şirket Müdürü Haldun Ertek, kış aylarında petek ve kombi bakımlarının yapılması gerektiğini ifade etti. Ertek, işlemlerin yetkili servisler tarafından yapılması gerektiğini vurguladı.

Petek temizliği hakkında bilgi veren Ertek; “Radyatörler kışa girerken fakat 2 yılda bir temizlenmesi gerekiyor. Temizlenme işlemini yetkili kişi tarafından yapılması gerekiyor. Temizleme işlemi petek temizlik makinası ile evde bulunan bütün radyatörlerin vanalarının kapatılarak peteklerin tek tek temizlenmesi gerekiyor. En son bütün işlemler bittikten sonra bütün petek vanaları açılacak. Makine 10 dakika devir daim yaptıktan sonra kapatılacak” dedi.

“PETEK KAPATILIRSA KAPI DA KAPATILMALI”

Doğalgaz faturasını düşürmenin mümkün olduğunu belirten Ertek; “Doğalgaz faturasını yüzde 3 civarında düşürebiliriz ama sadece peteklerin bakımları değil; kombinin de bakımının yapılması gerekiyor. Kombi bakımları da markasına göre yetkili servisi tarafından yapılmalı. Kendi çabamızla da faturamıza destek olabiliriz. Evde en az 3 peteğin çalışması gerekiyor, eğer 3 petek çalışmazsa kombi zaten çalışmıyor. Bir vatandaş salonu kullanmıyorsa ve peteğini kapatmak istiyorsa, kapısını da kapatması gerekiyor. Peteğini kapattığı odaya gün içerisinde 4-5 defa girip çıkarsa zarar eder. Kapıyı kapatıp ihtiyacı oldukça 2-3 günde bir girerse bir sıkıntı olmaz. Kapıyı kapattıktan sonra sürekli açmamamız gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.