Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diş Hekimi Adayları Mezun Oldu

Trakya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Toplamda 110 öğrenci mezun oldu.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2024 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2024 16:17
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Diş Hekimi Adayları Mezun Oldu

Trakya Üniversitesi (TÜ) Diş Hekimliği Fakültesi’nin mezuniyet töreni Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene; TÜ Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, TÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Burhan Can Çanakçı, Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Alparslan Bülbül, Edirne İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, akademisyenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Program Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan kısa sunum izletildi. Ardından Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri konser verdi. Konserden sonra Trakya Üniversitesi tanıtım filmi ve TÜ Rektörü Erhan Tabakoğlu’nun konuşması izletildi. Tabakoğlu, öğrencilere başarı diledi.

“BAŞARIMDA EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Fakülte mezunları adına konuşmasını gerçekleştiren fakülte birincisi Recep Gündoğdu, “Üniversite sürecimde desteklerini benden esirgemeyen canım annem, canım babam, arkadaşlarım ve başım dara düştüğünde her zaman yanımda olan asistan abi ve ablalarıma çok teşekkür ediyorum. Başarımda emeği olan ve adını sayamadığım herkese tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

“ARTIK SİZLER BİRER DİŞ HEKİMİSİNİZ”

Öğrencilerin mezun olduktan sonra araştırma yapmaya devam etmeleri gerektiğini belirten TÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Burhan Can Çanakçı, “Üniversite eğitiminiz artık sona erdi. Artık sizler birer diş hekimisiniz. Hepinizle ayrı ayrı gurur duyuyorum. Bugünden itibaren bir hekim olarak sorumluluklarınız artmış durumdadır. Eğitiminizin bittiğini düşünüyor olabilirsiniz ama yanılıyorsunuz. Kendinizi sürekli güncellemelisiniz. Güncel bilgiye sürekli ulaşmak zorundasınız. Göreviniz ve şartlarınız ne olursa olsun elinizde gelenin en iyisini yapmak zorundasınız” diye konuştu.

“ZORLU BİR MARATONA KOŞUYORSUNUZ”

Öğrencilerin mezun olduktan sonraki başarılarının üniversiteyi yücelteceğine değinen TÜ Rektör Yardımcısı Prof. Ahmet Hamdi Zafer, “Zorlu bir yarıştan sonra geldiğiniz TÜ’den belki daha da zor bir maratona koşarak üniversitenin sizden istediklerini teker teker yerine getirerek mezun olmaya hak kazandınız. Üniversite hayatınızın dönüm noktalarından biri olan üniversite eğitiminizi başarıyla tamamladınız. Önünüzde kendiniz, aileniz ve ülkemize karşı sorumluluklarınızın olduğu bilinciyle yapacağınız çok şey var. Bu süreçte elde edeceğiniz başarı ve toplumsal katkı da siz ve aileniz kadar Trakya Üniversitesi’ni de yüceltecektir” ifadelerine yer verdi.

Törende konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödül takdimi gerçekleştirildi. Daha sonra sahneye davet edilen akademisyenler, öğrencileri tek tek tebrik ederek mezuniyet belgelerini takdim ettiler. Öğrencilerin meslek andı ile devam eden tören, mezuniyet keplerinin atılması ile sona erdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.