Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dinar: Edirne’ye gelen ciğer yemeden gitmiyor

Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar, 2023 yılını değerlendirdi. Dinar, Edirne’nin Türkiye’de Edirne’nin en çok turist ağırlayan 3 şehirden birisi olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2023 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2023 16:16
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Dinar: Edirne’ye gelen ciğer yemeden gitmiyor

Edirne’yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar, 2023 yılında Edirne’nin çok sayıda turist ağırladığını söyledi. Dinar, Edirne’ye gelen turistlerin yüzde 85’inin tava ciğer yemeden memleketlerine gitmediğini belirtti. Edirne’de hareketliliğinin bitmeyeceğini belirten Dinar, “Edirne hareket bitmez çünkü biz bir sınır kentiyiz” ifadelerine yer verdi.

“İNSANLAR GEZMEYE SUSAMIŞLARDI”

Pandemiden sonra insanların gezmeye ihtiyacı olduğunu belirten Dinar, “Edirne, Türkiye’de şu anda en çok turist çeken 3 şehirden bir tanesi. İstanbul, Antalya ve Edirne. Rakamlara baktığımızda bazen 5 milyon, bazen de 10 milyon turist geldiğini görüyoruz. Haliyle turistler Edirne’yi ziyaret ettiğinde; Selimiye, Eski Cami, Üç Şerefeli Cami, nehirlerimiz ve müzeleri gezdikten sonra turistlerimiz acıkıyorlar ve gastronomi ortaya çıkıyor. O da ne? Edirne’nin tava ciğeri. Buraya kadar gelip, tava ciğer yemeden gitmiyorlar. O yüzden buraya gelen turistlerin yüzde 85’i mutlaka ve mutlaka tava ciğeri alıyor. Tava ciğeri alırken yanında götürecek başka şeyler de var. Edirne sadece tava ciğerden ibaret değil. Hediyelik eşyalar, badem ezmesi, kavala kurabiyesine kadar alıp götürüyorlar.  2023 Edirne turizmi için çok verimli bir yıl oldu. Pandemiden sonra bir patlama yaşandı diyebiliriz. İnsanlar dışarda gezmeye susamışlardı. Çok hareketli bir yıl geçirdik. Edirne hareket bitmez çünkü biz bir sınır kentiyiz. Hemen 5 kilometre ötemizde Yunanistan, 15 kilometre ötesinde de Bulgaristan var. Burası bir geçiş hattı. Avrupa’ya geçen insanların yüzde yüzü buradan geçiyorlar. Bu da Edirne’ye artı bir ziyaret ve ziyaret sayısı kazandırıyor. Biz 2023’den çok memnun kaldık. İnşallah 2024’de bundan daha güzel ve bereketli olur” dedi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.