Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DEVA PARTİSİ İL YÖNETİMİ İSTİFA ETTİ

DEVA Partisi Edirne İl Başkanı Kerem Arda ve il yönetimi görevlerinden istifa etti.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2023 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2023 13:37
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
DEVA PARTİSİ İL YÖNETİMİ İSTİFA ETTİ

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Edirne İl Teşkilatı, görevinden istifa etti. DEVA Partisi İl Başkanı Kerem Arda, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte istifa ettiğini açıkladı.

Arda, Batı Ekspres’e yaptığı açıklamada, il yönetiminin istifa kararını değerlendirdi. DEVA Partisi’nin kongre sürecinin açıklandığına dikkat çeken Arda, il teşkilatının istifa etme gerekçelerini anlattı. Arda, Türkiye’de 2024 yılı Mart ayında planlanan yerel seçimler ile ilgili de konuştu.

“İSTİFA KARARINI SEÇİMDEN ÖNCE PLANLAMIŞTIK”

Arda, istifa kararını Türkiye’de Mayıs ayında düzenlenen genel seçimler öncesi planladığını belirterek; “İstifa kararı, daha önceden verdiğimiz bir karardı. Hatta seçimden önce istifa edip görevimi devretmeyi düşünüyordum. Seçimden sonra görevi devretmek istediğim Gürkan Kılıçcıgil istifa edince mecburen buraya kadar sürdürdük” ifadelerini kullandı.

“PARTİ ÜYELİĞİM DEVAM EDİYOR”

DEVA Partisi’nde kongre takviminin açıklandığına dikkat çeken Arda; “Partimizin şimdi yeni bir kongre süreci var. Bu süreçte yeni isimler de aday olmak için niyetlenebilsin, ekip oluşturma imkânları olsun diye il yönetim kurulu olarak istifa ettik. Ama şu anda DEVA Partisi’nde üyeliğim devam ediyor. Kongremizin de yıl sonuna doğru olacağını düşünüyorum” dedi.

“BELEDİYEYE ADAYLIK DÜŞÜNMÜYORUM”

Arda, 2024 yılı Mart ayında planlanan yerel seçimlerde Edirne Belediye Başkanlığı’na aday adaylığı ile ilgili de konuşurken; “Belediye seçimleri için adaylık düşünmüyorum. Şu anda öyle bir niyetim yok” sözlerini kullandı.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.