Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Derneği küçük bir müzeye dönüştürecek

Edirne Polis Emeklileri Derneği Başkanı Ali Bilgin, geçmişten günümüze polis teşkilatının kullandığı kıyafetten düdüğe çeşitli materyalleri topluyor. Bilgin, topladığı eşyaları dernek binasında sergiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2024 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2024 13:44
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Derneği küçük bir müzeye dönüştürecek

Edirne Polis Emeklileri Derneği Başkanı Ali Bilgin, geçmişten günümüze polislerin kullandığı çeşitli materyalleri toplayarak dernek binasında sergiliyor.

Topladıkları arasında Osmanlı dönemine ait 1910 yılına ait Atina Polis Okulu’ndan mezuniyet diplomasından polis düdüğüne, ilk kullanılan telsizlerden çeşitli kıyafetlere kadar birçok materyal edinen bilgin, zevkli fakat zor bir uğraş olduğunu söyledi.

Bilgin; “Polis emeklilerini bir araya getirerek birlik beraberliği sağlamak amacıyla kurulmuş sosyal bir derneğiz. İki üç seneden beri daha önce emekli olmuş arkadaşlarımın mesleğe dair kullanmış olduğu eşyaları varsa burada değerlendiriyoruz. Hatıra olarak derneğimiz içerisinde sergiliyoruz. Birçok arkadaşımız kıymetini bilmemiş, atmış ama olanlara ulaşarak biriktiriyorum. Bazı belgeler, fotoğraflar, teşkilatta kullanılan düdük, kelepçe, telsiz gibi materyalleri biriktiriyorum. Şimdiki poliste düdük yok mesela, ‘eskiden bu da varmış’ diye ilgi çekiyor. Sosyal medyada da paylaştım, belki vefat etmiştir ama onun çocukları torunları getiriyor. Osmanlı döneminden bu yana üniformalar, diplomalar var. En eski olarak 1910 yılına ait polis diploması var. Atina’da Polis Okulu’ndan mezun olmuş polisin diploması var. Üyelerimize de çağrıda bulunuyorum, getirirlerse burada değerlendiririz” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.