Edirne’de Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde Türk çimento, Limak Çimento, Çimentaş Çimento ve CHRYSO Türkiye iş birliğinde yaz okulu etkinliği başladı. Etkinlikte şirket temsilcileri öğrencilere sektör ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
“BİR ADIM ÖNDE BAŞLIYORLAR”
Etkinliğe katılan 19 öğrenci olduğunu ve öğrencilerin önemli mimar ve tasarımcılarla uygulama fırsatı yakaladığına değinen Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Didem Baş “etkinlikte 18 öğrencimiz var. Bunlar Türkiye’nin Ulusal mimarlık, iç mimarlık ve peyzaj mimarlığı bölümlerinden seçilerek gelmiş öğrenciler. Bizlerde gurur duyuyoruz. Bizim 3 öğrencilerimizden bu yaz okuluna seçildi. Öğrencilerimize birçok katkısı olacak. Mimarlık sadece tasarımda kalan bir şey değil, uygulamalı ve özelliklede bizi sanayi ile birleştiren bir organizasyon. Öğrenciler mezun olmadan piyasayı öğreniyorlar. Çok önemli mimarlarla ve tasarımcılarla birlikte atölye çalışma fırsatı buluyorlar. Mezuniyette bir adım önde başlamalarını sağlıyor” dedi.
“BAŞARILAR DİLİYORUM”
Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İsmet Osmanoğlu öğrencilere başarılar dileyerek şöyle konuştu: “Biz Betonart’ı mimarlık fakültesinde ağırlamaktan çok mutluyuz. Kendilerine başarılı bir yaz okulu diliyorum.”
TEMA DEPREM
Temanın geçerliliğini koruduğuna değinen Yaz okulu küratörü Sacit Arda Karaatlı “Bu yıl tema belirleme görevini ben üstlendim. Bu tema aslında yaşadığımız depremden kendine yer bulan ve sürekli her sene betonun ne kadar ileri gidebileceğini sorgulayan bu etkinlikte biraz özüne döneceğiz. Beton neydi, ne yapılıyordu ve günümüzde nereye geldi diye bir tema belirledik. Sevindirici olan şu bu tema 3 ay önce belirledik ve hala geçerliliğini koruyor. Bu sene 2-3 gün teorik çalışması yapacağız. Ürettiğimiz ürünleri burada sergileyeceğiz” ifadelerine yer verdi.
MERT ERİŞKİN