Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demirkubuz, Karaağaç’ta ev bakıyor

TÜSİT’in düzenlendiği film gösterimi ve söyleşide sinemaseverlerle bir araya gelen yönetmen ve senarist Zeki Demirkubuz, Edirne’nin Karaağaç Mahallesi’ni çok beğendiğini dile getirdi. Demirkubuz’un Karaağaç’ta zaman geçirdiği sırada ev baktığı da öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2024 13:28
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2024 13:28
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Demirkubuz, Karaağaç’ta ev bakıyor

Trakya Üniversitesi Sinema Topluluğu (TÜSİT), Türkiye’nin en önemli yönetmen ve senaristleri arasında yer alan Zeki Demirkubuz ile Edirneli sinemaseverler bir araya getirdi.

Erasta Alışveriş Merkezi Cinemarine Sinema Salonu’nda düzenlenen etkinlikte sinemaseverler, Demirkubuz’un 2023 yılında gösterime giren Hayat adlı filmini izlerken; gösterimin ardından Demirkubuz söyleşisi düzenlendi.

Demirkubuz, salona alkışlarla girerken; katılımın yoğunluğundan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. TÜSİT eski Başkanı Furkan Aşkın moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide, sinemaseverlerle sık sık şakalaşırken; başta Hayat olmak üzere filmleri hakkında sinemaseverler tarafından sorulan soruları da yanıtladı.

“KİŞİLİK KOYARSANIZ SAHİCİ İLİŞKİLER KURMAYA BAŞLARSINIZ”

Demirkubuz, farklı nesiller tarafından yoğun ilgiyle karşılanmasının nedenleri sorulması üzerine mesleğinde 30 yılı doldurduğunu belirterek; “Ülke özellikle son 20 yıldır değişik bir şey yaşamaya başladı. İnsanlar, özellikle de ön planda olan ve belirli bir tanınırlığı olan insanlar, kişilikleriyle değil de kimlikleriyle ön plana çıkmaya başladılar. Böyle bir zamanda, bunun neredeyse gelenek haline geldiği, neredeyse insanların bir kimlik gibi, maske gibi bir duruma geldiği zamanda elimden geldiği kadar, ne pahasına olursa olsun kimliğimle değil de kişiliğimle gerçek biri olmaya çok çaba sarf ettim. Bunun, bizim gibi ülkelerde bedeli vardır. Bu zor bir şeydir. Kişiliğinizi dayatmaya başlarsanız bir süre sonra sizden nefret edenler çoğalmaya başlar. Fakat ilginç olmaya çalışmadan bunda ısrar ederseniz, kişiliğinizde ısrar ederseniz ve insanların da sağduyusuna güvenirseniz zaman içinde gerçek bir yanınız olduğunuz düşünülmeye başlar. Sonra bu giderek büyür. Bunu işinizle de tamamlarsanız, insanlarla da hakiki ilişkiler kurmaya başlarsınız. Bunların sonucu oluşan ilgiyle beraber ben nefret edilmeyi de bunun haricinde tutmuyorum. Kötü olan bir şey ifade etmemektir. Seviliyorsanız, seven insanın bunu gerekçelendirmesi, nefret ediliyorsanız gerçekten nefret edilmesi bence kişiliğini ortaya koymaya çalışan insanlara mahsus bir şey. Benimki biraz böyle oldu. Gençken böyle değildi, daha çok nefret ediliyordum. Şimdi 60 yaşına geldim, böyle olunca sempati biraz daha arttı. Biraz daha yaşlanınca, 70 yaşına gelince ülkemizin ‘Barış kelebeği’ tiplerinden birine dönüştürmeye çalışacaklar. Ama hiç merak etmeyin ben yine onu bozacağım. Bütün bu cümlelerin arkasındaki şey, ortaya bir kişilik koymaya çalışırsanız belki kısa vadede değil ama orta ve uzun vadede insanlarla sevgi de olsa, nefret de olsa sahici ilişkiler kurmaya başlarsınız” ifadelerini kullandı.

“EV MUHABBETİ YAPACAĞIZ”

Demirkubuz, Edirne’ye gelmek için uzun bir yolculuk yaptığını söyleyerek; “Babaeskililer, Kırklarelililer, Edirneliler ile bir ev muhabbeti yapacağız. Alpullu’ya gittim. Buraya geldim, inanılmaz bir atmosfer var. Yıllardır yapmadığım sinema muhabbetini onların sayesinde yaptım. Çok şaşırdım ve girdiğimde böyle bir manzara göreceğimi de hiç düşünmüyordum. Bu nedenle TÜSİT ve emekçilerine gerçekten çok teşekkür ediyorum. Yakın da olduğumuz için bundan sonra yapabileceğim şeyler olduğunda elimden gelen her şeyi de yapacağım” dedi. Demirkubuz, özellikle Edirne’nin Karaağaç Mahallesi’ni çok beğendiğini dile getirirken; Demirkubuz’un Karaağaç’ta zaman geçirdiği sırada ev baktığı ve Edirne’ye taşınma planı kurduğu öğrenildi. Söyleşi, Demirkubuz’un soruları yanıtlamasının ardından sona erdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.