Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dayıoğlu: Lütuf değil hakkımız istiyoruz

DİSK Emekli-Sen Edirne Şubesi tarafından dayanışma kahvaltısı düzenlendi. Etkinlikte konuşan DİSK Emekli – Sen Edirne Şube Başkanı Sait Dayıoğlu, emeklilerin lütuf değil haklarını istediklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2024 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2024 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
Dayıoğlu: Lütuf değil hakkımız istiyoruz

DİSK Emekli-Sen Edirne Şubesi tarafından Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf’ta (TAKSAV) dayanışma kahvaltısı düzenlendi. Kahvaltıya DİSK Emekli - Sen Lüleburgaz Şubesi, Edirne Emekli Öğretmenler Derneği, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Taban Hareketi temsilcileri katıldı. Programda konuşan DİSK Emekli- Sen Edirne Şube Başkanı Sait Dayıoğlu, emeklilerin ortak hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Dayıoğlu, “Emekli maaş farklarımızı geçte olsa aldık. Aldık almasına ama bu kadar çok parayı nereye nasıl harcayacağımızı bilemedik. 10 bin lira asgari emekli aylığı ile açlığa ve yoksulluğa mahkûm edilen biz emekliler de dünya emeklileri gibi onurlu ve mutlu yaşamak istiyoruz. 16 milyon emekli ailesi olarak lütuf değil; bedelini yıllarca peşin olarak ödediğimiz haklarımızı istiyoruz. Üç kademeli lütuf sonrası yüzde 49,25 olarak yapılan zamların bizler açısından hiçbir önemi yoktur, zira zamlı aylıklar banka hesabınıza yatmadan TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranına göre bile yüzde 6,70’i cebimizden gitti. TÜİK 6.70, ENAK 9.38 enflasyon oranı açıklamış olsa da çarşıda pazarda gerçek enflasyonun yüzde 300 olduğunu ilk okula giden çocuklarımız dahi biliyor. Böylesine çift haneli değişken enflasyon oranlarına rağmen emekli aylıklarına ya da dini bayramlarda aldığımız bayram ikramiye rakamlarına yüzde 100 bile zam yapsanız ne olur? Yaptığınız zammı 3 ay geçmeden fazlası ile geri alıyorsunuz. Emeklileri enflasyona ezdirmedik yalanıyla aklımızla alay etmek yerine, emeklilerin sendikal örgütlenmesinin önündeki yasal engelleri kaldırıp intibak yasasını çıkartarak asgari emekli aylığını önce uluslararası standartlara uygun hale getirirsiniz, daha sonra bağımsız ciddi kurumların açıklayacağı gerçek enflasyon oranına göre her ay otomatik olarak artırarak insanca yaşamamıza olanak sağlarsınız. Aksi takdirde seçimden önce oy, seçimden sonra soy dediğiniz biz emekliler de yaklaşan yerel seçimlerde sandıkta son sözümüzü söyleyeceğiz. Ayrıca bütün emeklilerin bir çatı altında birleşmesinin ve ortak mücadele etmesinin önemini ve mutlak gerekliliğini vurgulayarak parçalı mücadelemizi ortak direnişe dönüştürmeye davet ediyorum. Bir olalım, diri olalım, güçlü olalım. Yaşasın emeklilerin ortak direnişi. Söyleyecek çok sözümüz var ancak bu güzel ortamda sizlerin daha fazla vaktini almak istemiyorum. Böylesine önemli bir günümüzde bizleri yalnız bırakmayarak aramızda olduğunuz için yönetim kurulum adına şükranlarımı sunuyorum. Hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum” ifadelerine yer verdi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.