Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dayıoğlu ikramiyelere zamdan umutlu

DİSK Emekli-Sen Edirne Şube Başkanı Sait Dayıoğlu, bayram ikramiyesini 3 bin TL’ye çıkaran kanunun Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi hakkında konuştu. Dayıoğlu, “Biz bayram ikramiyelerinin 17 bin 2 TL olmasını bekliyoruz ve hala umudumuz var” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2024 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2024 14:01
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Dayıoğlu ikramiyelere zamdan umutlu

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Edirne Şube Başkanı Sait Dayıoğlu, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren bayram ikramiyesinin 3 bin TL olması hakkında açıklamalarda bulundu. Dayıoğlu, emeklilerin enflasyona ezilmemesi için açıklanan fiyatın asgari ücret düzeyinde olması gerektiğini savundu.

Dayıoğlu, “Şimdi bayram ikramiyesi olarak verilen bu 3 bin TL’yi biz kabul etmiyoruz. Açıklanan bu ücret maalesef yeterli değil. Asgari ücretin ilk çıktığı alım gücünü koruması bile bize yeterli. Biz asgari ücretin olması gereken miktarın asgari ücret düzeyinde olması gerektiğini düşünüyoruz. Ve bu açıklanan rakam bizim hiçbir derdimize derman olmaz. Olması gerekeni tekrar ediyorum. Asgari ücret düzeyinde ve her biri bir asgari ücret düzeyinde olmak üzere. Ve bunun dörde bölünmesi Ocak ve Temmuz aylarını da kapsayacak şekilde olması çok daha uygun. Kişinin kendini enflasyona karşı ayarlayabilmesi için. Gerekiyor. Bunun tekrar güncellenmesini talep ederiz. Ayrıca bizlere verilmeyen seyyanen zam 8 bin 77 TL’nin güncellenmiş haliyle acilen verilmesi gerekiyor. Bu biliyorsunuz çalışanlara yani memurlara verildi ama emeklilere memur emeklilerine ve diğer emeklilere seyyanen zam verilmedi. Bunun güncellenmiş vaziyetiyle 8 bin 77 TL’nin verilmesi gerekiyor. Biz bayram ikramiyelerinin yükseltilerek 17 bin 2 TL olmasını bekliyoruz ve hala umudumuz var. Bunun 3 bin TL’de kalmayacağından ötürü bir umutluyuz” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.