Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dayıoğlu; “En Düşük Emekli Maaşı Asgari Ücret Düzeyinde Olmalı”

DİSK Emekli-Sen Edirne Şube Başkanı Sait Dayıoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon oranlarına sert tepki gösterdi. Dayıoğlu, emeklilere yapılan maaş artışlarının yetersiz olduğunu ve en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyinde olması gerektiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2024 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2024 15:10
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Dayıoğlu; “En Düşük Emekli Maaşı Asgari Ücret Düzeyinde Olmalı”

DİSK Emekli-Sen Edirne Şube Başkanı Sait Dayıoğlu, TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranlarına ilişkin yaptığı açıklamada, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine maaş artışının yüzde 24.73, memur ve memur emeklilerine ise yüzde 19.31 oranında gerçekleştirildiğini ifade etti. Dayıoğlu, bu maaş artışlarının beklentileri karşılamadığını ve en az yüzde 50 oranında artış yapılması gerektiğini vurguladı.

“ÇALIŞANLA EMEKLİ ARASINDAKİ UÇURUMUN KAPATILMASINI İSTİYORUZ”

Dayıoğlu, "Enflasyon ve hayat pahalılığı devam ediyor. Çarşı, pazar ve marketlerde fiyatlar sürekli artıyor. Maaşlarımızın alım gücü yetersiz. İnsanca yaşayabileceğimiz bir ücret talep ediyoruz. En düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyinde olmasını bekliyoruz. Çalışan ile emekli maaşları arasındaki farkın giderilmesi için intibak yasasının güncellenmesini ve aradaki uçurumun kapatılmasını istiyoruz" dedi.

“MAAŞIMIZIN ALIM GÜCÜNÜN YÜKSELTİLMESİNİ BEKLİYORUZ”

Emeklilerin taleplerinin sadece maaş artışlarıyla sınırlı olmadığını belirten Dayıoğlu, seyyanen artış ve refah payı da talep ettiklerini söyledi. Dayıoğlu, "Maaşımızın alım gücünün yükseltilmesini bekliyoruz. İntibak yasasının güncellenmesi ve maaş farklarının giderilmesi en önemli taleplerimiz arasında yer alıyor" diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.