Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dayıoğlu; “5 bin TL’lik ikramiye bir an önce verilmeli”

Emekli-Sen Şube Başkanı Sait Dayıoğlu, çalışan emekliler için 28-29 Aralık tarihlerinde yatırılacağı açıklanan 5 bin TL’lik ikramiye ile ilgili yaptığı açıklamada; “Bir an önce bu ikramiye verilmeli. Çok geç kalındı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2023 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2023 17:57
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Dayıoğlu; “5 bin TL’lik ikramiye bir an önce verilmeli”

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Edirne Şube Başkanı Sait Dayıoğlu, çalışan emekliye bir defaya mahsus ödenecek 5 bin TL ikramiye için açıklanan 28-29 Aralık tarihlerini değerlendirdi.

Batı Ekspres’e konuşan Dayıoğlu; “Yapılan bu uygulama daha başında yanlıştı. Memurlar ile emeklileri ayırdılar. Memurlara 8 bin 77 TL seyyanen zam verdiler, bize vermediler. Daha sonra Cumhuriyetin 100’üncü yılı nedeniyle emeklilere verilecek ikramiye, çalışan ve çalışmayan olarak ayrıldı. Bu uygulama çok yanlıştı. İnsanları ayrıştırarak nereye varılabilir?” ifadelerini kullandı.

“KAZANDIĞIMIZ GEÇİNEBİLECEK DEĞERE GELSİN”

Dayıoğlu, 5 bin TL’lik ikramiyenin de yetersiz olduğunu savunarak; “Enflasyon, hayat pahalılığı devam ediyor. Her şeye zam var. Bir gün satın aldığın ürünü, ertesi gün aynı fiyatta bulamıyorsun. Bizim alım gücümüz giderek düşüyor. Biz ikramiye istemiyoruz. Bizler için piyasayı dengede tutsunlar. Bizim kazandığımız geçinebilecek değere gelsin. Şimdi verilecek 5 bin TL yetmeyecek ama hiç olmamasından da iyidir. İnsanlar borçlarının bir kısmını öder. Ama bu da geçici bir rahatlıktır” dedi.

“ÇOK GEÇ KALINDI”

5 bin TL’lik ikramiyenin yetersiz olduğu gibi hemen ödenmesi gerektiğini söyleyen Dayıoğlu; “8 bin 77 TL’lik seyyanen zam ve çalışmayan emeklilere verilen 5 bin TL’lik ikramiyenin verilmesinden bugüne geçen sürede gecikmenin üzerine koyularak verilmeli. Bir an önce bu ikramiye verilmeli. Çok geç kalındı” sözlerine yer verdi.

“EMEKLİ MAAŞI EN AZ ASGARİ ÜCRET DÜZEYİNE ÇIKARILMALI”

Dayıoğlu, emekli maaşları ile ilgili de konuşurken; “En düşük emekli maaşı, 2002 yılında asgari ücretin 2,5 katıydı. Ama şimdi yüzde 60’ına kadar geriledi. En düşük emekli maaşının en az asgari ücret düzeyine çıkarılması gerekir. 7 bin 500 TL ile bu işler olmaz” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.