Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dağdeviren; “Önemli Olan Memleketimize Kemerle Dönmek”

Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Mimar Sinan Spor Salonu’na kayıt yaptıran başpehlivan Ertuğrul Dağdeviren, Cumartesi günü Er Meydanı’na çıkacağını belirterek; “Bizim için önemli olan burada kemeri kuşanıp gidebilmek ve Pazartesi günü kemerle memleketimize dönmek” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2024 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2024 12:53
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Dağdeviren; “Önemli Olan Memleketimize Kemerle Dönmek”

Edirne’de bu yıl 663’üncüsü düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Mimar Sinan Spor Salonu’na kayıt yaptıran başpehlivan Ertuğrul Dağdeviren, yağlı güreşlerde lig sistemi ve Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde ön eleme hakkında konuştu.

Dağdeviren, yağlı güreşlerdeki yeni sistemin olumlu ve olumsuz taraflarının Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin ardından ortaya çıkacağını söylerken; hedefini de açıkladı. 6 Temmuz Cumartesi günü Er Meydanı’na çıkacağını belirten Dağdeviren; “Biz de ilk olduğu için Cumartesi günü sahaya çıkınca o ambiyansı göreceğiz. Bugün de eleme güreşleri var. Sonuçları hep beraber göreceğiz. Ben herkesin iyi niyetli olduğuna inanıyorum. Türk yağlı güreşinin gelişmesi noktasında bir şeyler yapmaya uğraşıyorlar. Her doğum sancılı olur. Yeni bir süreç. Eksikler de, fazlalıklar da vardır. Onları hep beraber yaşayıp göreceğiz. Dışarıdan çok eleştirilecek tarafları var ama takdir edilecek tarafları da var. Güreşler bittikten sonra değerlendirmesini hep beraber önümüzdeki hafta içi yapacağız. Ben bir sporcu olarak mental durumumu iyi tutup, daha çok sahadaki performansımı düşünüyorum. Uzun süreden beri çalışıp bu günlere geliyoruz. Özellikle son 10 aydan beri yüklü bir süreç geçirerek bu güne geldik. Bizim için önemli olan burada kemeri kuşanıp gidebilmek ve Pazartesi günü kemerle memleketimize dönmek. Şu anda ona yoğunlaştım. Artıları da, eksileri de önümüzdeki hafta belli olur” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.