Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dağ; “Köpekler Neden Toplanıyor?”

Edirne Bir El Bin Nefes Derneği Başkan Yardımcısı Fitnat Şebnem Dağ, Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ekiplerinin, bazı sokak köpeklerini toplamasına tepki göstererek, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’a seslendi. Dağ; “Bizimle eyleme katıldılar ama bütün köpekler neden toplanıyor? Isırma varsa alsınlar zaten ama ötekileri niye alıyorlar?” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2024 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2024 15:39
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Dağ; “Köpekler Neden Toplanıyor?”

Edirne Bir El Bin Nefes Derneği Başkan Yardımcısı Fitnat Şebnem Dağ, Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ekiplerinin, Yeniimaret Mahallesi’ndeki bazı sokak köpeklerini toplamasına tepki gösterdi.

Dağ, dün akşam saat 22.30 sıralarında vatandaşların ihbar etmesine üzerine olay yerine giderek, belediye ekibinin yaptığı toplamaya şahit oldu. Dağ, vatandaşı ısıran ya da agresif sokak köpeklerinin rehabilitasyon için alınabileceğini belirtirken; mahalleli tarafından bakılan köpeklerin toplanmasına ise tepki göstererek, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın’a seslendi.

“İHBAR ÜZERİNE OLAY YERİNE GİTTİM”

Dün saat 22.30 sıralarında Yeniimaret Mahallesi’ndeki bir vatandaş tarafından telefonla arandığını söyleyen Dağ; “Edirne Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nin aracının, mahallede köpekleri topladığını söyledi. Hatta evinin önünde baktığı bir köpeği aldıklarını, sabaha kadar hepsini toplayacaklarını söylediklerini bana anlattı. Ben de bunun üzerine olay yerine gittim, barınak arabasını takip etmeye başladık ve sosyal medya üzerinden canlı yayın açtım. Çünkü kendimizi başka türlü anlatamıyor ve kanıtlayamıyoruz. Daha sonra görevlerini yapmalarını engellediğimiz iddiasıyla polis çağırdılar. Ama benim sorduğum şuydu; Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, ‘Toplanmayacak’ dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ‘Benim belediyelerim yapmayacak’ dedi. Isıranı, agresifi tabii ki alın ama ‘3 sokak ötedeki köpeği niye alıyorsunuz?’ diye sorduğumda şüphe olduğunu söylediler” ifadelerini kullandı.

“ISIRMA VARSA ALSINLAR AMA ÖTEKİLERİ NİYE ALIYORLAR?”

Dağ, Edirne’deki CHP yetkililerinin yaşam hakkı savunucularına söz verdiğini hatırlatırken; “Bize söz verdiler, bizimle eyleme katıldılar ama bütün köpekler neden toplanıyor? Isırma varsa alsınlar zaten ama ötekileri niye alıyorlar? CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ‘Bizimkiler toplamayacak’ dedi ama bunlar topluyorlar. Ya bize yalan söylüyorlar ya da Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’ın bundan haberi yok” dedi.

BAŞKAN AKIN’A SESLENDİ

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’a seslenen Dağ; “Nasıl ki eylemde bizim yanımızda oturup, ‘Biz yaşatacağız’ dediyse mahallenin sakin hayvanlarını kısırlaştırıp, aşılayıp yerinde yaşatsınlar. Eylemde bize verdiği sözü tutsun” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.