Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CUMHURİYET KADINLARINA 100 FİDAN

Havsa’da 11 Kasım Milli Ağaçlandırma günü kapsamında Cumhuriyetin kurulmasında emeği geçen kadınların isimlerinin künyelendiği 100 adet fidan dikimi gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2023 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2023 17:44
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
CUMHURİYET KADINLARINA 100 FİDAN

Edirne’nin Havsa ilçesinde Havsa Kaymakamlığı tarafından 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Cumhuriyet Kadınları Yüzüncü Yıl Hatıra Ormanı’na fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen etkinliğe Havsa Kaymakamı İsmail Hakkı Batı, Havsa Belediye Başkanı Av. Aydın Balkan, Havsa Meslek Yüksek Okulu Prof. Dr. Mustafa Tan, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

“CUMHURİYET KADINLARININ İSİMLERİNİ KÜNYELENDİ”

Ekilen fidanlarda Cumhuriyet Kadınlarının isimlerinin olduğuna değinen Balkan, “Bugün Cumhuriyet Kadınları Hatıra Ormanı'na Cumhuriyetinizin kuruluşunda emeği geçen ve dönemin önde gelen kadınların isimlerini künyelediğimiz 100 adet fidan dikimini gerçekleştirmenin gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Doğanın korunması ve yeşil alanların artırılması adına attığımız bu adımlar, sadece bugünü değil, gelecek nesiller için de büyük bir önem taşıyor. Cumhuriyet Kadınları Hatıra Ormanı, Cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği geçen kadınlarımızın anısına bir armağan niteliğinde olacaktır. Bu hatıra ormanı, birlikte yeşerteceğimiz fidanlarla zamanla büyüyerek, çevremize ve gelecek kuşaklara doğayı sevdirmek adına bir köprü görevi görecektir. Havsa'mızı daha yeşil ve yaşanabilir bir şehir haline getirmek için birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Gelecekte daha nice yeşil projelerde bir araya gelmeyi diliyorum” dedi.

MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.