Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Edirne Sarayı Restorasyonu Devam Ediyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Edirne Sarayı ile ilgili restorasyon çalışmalarının devam ettiğini belirterek; “Edirne Sarayı ile ilgili restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah orayı da tamamlayıp ülkemize kazandıracağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2024 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2024 09:20
Kaynak: Haber Merkezi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Edirne Sarayı Restorasyonu Devam Ediyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yıldız Sarayı Müzesi açılış töreninde açıklamada bulundu. Edirne Sarayının restorasyonu hakkında konuşan Erdoğan; “Edirne Sarayı ile ilgili restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah orayı da tamamlayıp ülkemize kazandıracağız. Bundan sonrada ecdadın emanetlerine sahip çıkmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Edirne Valiliğinden yapılan açıklamada; yaklaşık 6 asırlık geçmişe sahip, Edirne Sarayı ihya edilerek eski ihtişamına kavuşacağı belirtildi. Yıldız Sarayı Müzesi açılış töreninde açıklamada bulunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “Edirne Sarayı ile ilgili restorasyon çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah orayı da tamamlayıp ülkemize kazandıracağız. Bundan sonrada ecdadın emanetlerine sahip çıkmayı sürdüreceğiz” şeklindeki sözlerinin de aktarıldığı açıklamada “İstanbul fatihi Fatih Sultan Mehmet Han’ın sarayı ve şehrimizin en kıymetli tarihi hazinelerinden biri olan Edirne Sarayı (Saray-ı Cedid-i Amire) Milli Saraylar Başkanlığımız tarafından ihya ediliyor” ifadelerine yer verdi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.