Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, Edirne Sarayı’nı Yakından Takip Ediyor”

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Edirne Sarayı’nı yakından takip ettiğini belirterek; “Cumhurbaşkanı’mız hem Yıldız Sarayı’nın açılışında hem de geçtiğimiz hafta bakanlar kurulu toplantısından sonra Edirne Sarayı’na vurgu yaptı. Kendisi Edirne Sarayı’nı yakından takip ediyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2024 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2024 14:55
Kaynak: MERT ERİŞKİN
“Cumhurbaşkanı Erdoğan, Edirne Sarayı’nı Yakından Takip Ediyor”

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, basın mensuplarıyla AK Parti İl Başkanlığı’nda bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aksal, Edirne Sarayı hakkında açıklamalarda bulundu. Edirne Sarayı’nın Milli Saraylar kapsamına alındıktan sonra çalışmalarının hızlandığını belirten Aksal, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’mız eliyle bu kazılarda çok yol alamadığımızı Cumhurbaşkanı’mıza ilettik ve sarayı Milli Saraylar kapsamına aldık” ifadelerine yer verdi.

“ÇOK BÜYÜK BİR PROJE”

Edirne Sarayı hakkında konuşan Aksal, “Edirne Osmanlı’ya bir asır başkentlik yapmış bir şehir. Edirne’de çok güzel bir saray varmış ve yapımına Fatih Sultan Mehmet zamanında başlanan bir saray. Fakat Edirne Sarayı’ndan günümüze çok fazla bir şey kalmamış. Aslında biz sarayı kendi elimizle yakıyoruz. Rus işgali sırasında cephanelik olarak kullanılıyormuş, cephaneler Rusların eline geçmesin diye o günkü valinin talimatıyla saray yıkılıyor. Ruslar bile üzülüyor. Diyorlar ki; bu kadar muhteşem bir saray cephane için mi yakıldı diyorlar. Çok uzun yıllar kazı çalışmaları devam etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın eliyle devam etti. Trakya Üniversitesi’nden hocalarımız da vardı burada. Çok büyük bir proje. Kültür ve Turizm Bakanlığı’mız çok ciddi bir bütçe ayırıyor ama artık Kültür ve Turizm Bakanlığı’mız eliyle bu kazılarla çok yol alamadığımızı Cumhurbaşkanı’mıza ilettik ve sarayı Milli Saraylar kapsamına aldık” şeklinde konuştu.

“İNSANLAR EDİRNE’YE GELDİĞİNDE SARAYDA 2 GÜN HARCAYACAKLAR”

Aksal, “Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Saraylar’a devir etti. Sarayın restorasyonunun ihyası çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız çok yakından tercih ediyor. Edirne’ye gelen ziyaretçilerimiz Osmanlı’ya 100 yıl başkentlik yapan Edirne’nin sarayını soruyor. Biz hep söylüyoruz. Edirne Balkanlar’ın başkenti. Sarayla birlikte bu başkentliğini daha da bir pekiştireceğiz. Biz 4 yıl içerisinde o alanı tamamlamayı hedefliyoruz. Bu senenin sonunda Cihannüma Kasrı ki, Adalet Kasrı’ndan daha yüksek bir bina olacak. Kapıkule Sınır Kapısı’ndan girildiğinde görülecek. Çalışmalar çok iyi gidiyor. Edirne için çok önemli projelerden bir tanesi. Edirne’ye gelen turistlerimiz genellikle günübirlik geliyor. İnsanlar Edirne’ye geldiğinde en az 2 günlerini Edirne Sarayı’nda harcayacaklardır. Biliyorsunuz ki Cumhurbaşkanı’mız hem Yıldız Sarayı’nın açılışında hem de geçtiğimiz hafta bakanlar kurulu toplantısından sonra Edirne Sarayı’na vurgu yaptı. Kendisi Edirne Sarayı’nı yakından takip ediyor” dedi.

“HALKALI BAĞLANTISI 2025’DE”

Hızlı tren projesine de değinen Aksal, “Ben her zaman söylüyorum. Edirne’nin bu dönemde en önemli projesi hızlı tren projesidir. Onun çalışmaları çok iyi gidiyor. İnşallah Çerkezköy-Kapıkule arasını 2025’in sonunda tamamlamayı planlıyoruz. Halkalı bağlantısı 2025’de bağlanmış olacak” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.