Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çorlu Belediyesi Mama Üretim Tesisi Üretime Devam Ediyor

Çorlu Belediyesi tarafından hizmete sunulan Geçici Hayvan Bakımevi bünyesindeki Mama Üretim Tesisi, kuru mama üretimini başarıyla sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 10:02
Kaynak: Haber Merkezi
Çorlu Belediyesi Mama Üretim Tesisi Üretime Devam Ediyor

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Öztürk, yaptığı açıklamada, kentte faaliyet gösteren hastaneler ve yemek üretim tesislerinden temin edilen atık gıdaların tesiste kuru mamaya dönüştürüldüğünü belirtti. Öztürk, “Projemizle hem can dostlarımızın gıda ihtiyaçlarını karşılıyor hem de gıda israfının önüne geçiyoru.” dedi.

Başkan Yardımcısı Öztürk, toplanan artık yemek ve gıda ürünlerinin çeşitli etaplarda işlenerek kuru mamaya dönüştürüldüğünü ve bu sayede gıda atıklarının çöpe atılmasının önlendiğini vurguladı. Üretilen mama miktarının bakım evindeki ihtiyaçtan fazla olması durumunda, artan mamaların hayvanseverler ve ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla paylaşıldığını da ekledi.

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan değişiklikle birlikte, Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'nde sağlık durumu yerinde olmayan ve saldırgan sokak hayvanlarının sayısında artış olduğunu belirten Öztürk, "Şu anda ürettiğimiz mamalarla bakımevimizde misafir ettiğimiz can dostlarımızın gıda ihtiyaçlarını karşılıyoruz." ifadelerini kullandı.

Son olarak, Çorlu Belediyesi Mama Üretim Tesisi’nin can dostlarının sağlıklı ve düzenli beslenmesi için faaliyetlerini artırarak sürdüreceği vurgulandı.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.