Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Çocuklarımızın çıkaramadığı ses olmak zorundayız”

Edirne Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Av. Özge Hazır, İstanbul’da yaşanan çocuk istismarına ilişkin baro olarak sürecin takipçisi olacaklarını belirterek “Çocuklarımızın çıkaramadığı ses, alamadıkları nefes olmak zorundayız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2024 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2024 16:47
Kaynak: HİLAL PEKER
“Çocuklarımızın çıkaramadığı ses olmak zorundayız”

Edirne Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Av. Özge Hazır, İstanbul’da çocuklara yönelik yapılan istismar hakkında konuştu. Hukukçu olarak konuya hassas yaklaşmaya çalıştıklarını belirten Hazır, bu sorunun sadece İstanbul’a özgü değil, ülkeye hatta dünyaya özgü bir sorun olduğunu söyledi.

Hazır, bu sorunla mücadele edilmesi gerektiğini belirterek her çocuğun özel olduğunu ve her şeyin onun yararına göre yapılması gerektiğini ifade etti.

“HER GÜNE BİR ÇOCUĞA YÖNELİK ŞİDDET, İSTİSMAR HABERİYLE UYANIYORUZ”

Her gün çocuk şiddeti ve istismarı haberleri ile güne başladıklarını belirten Hazır; “İstanbul’da gerçekleşen üzücü olaydan biz de dün haberdar olduk. Ayrıntıları yansıdıkça inanılmaz şekilde kanımız dondu. Bugün bakanlık konuya ilişkin olarak şahsın tutuklandığına dair bir açıklama yaptı. Çocukların ikisinin devlet korumasına alındığını, mağdur çocukların bir kısmının da rehabilitasyona tabi tutulduğunu ve en başından beri olayın takipçisi olduğunu açıkladı. Bu açıkçası bize bir nebze de olsa da rahatlattı. Çünkü en azından soruşturmanın hassasiyetle yürütüldüğünü öğrenmiş olduk. Biz şu anda olayın ayrıntılarına çok vakıf değiliz, öğrenmeye çalışıyoruz. Tabi hukukçu olduğumuz için bu konuda da hassas yaklaşmaya çalışıyoruz. Ama gerçekten çok korkunç ve acı bir olay. Biz artık günümüze çocuklarımızın mutluluk, başarı haberleriyle başlamak istiyoruz ama maalesef her güne bir çocuğa yönelik şiddet, istismar haberiyle karanlık bir şekilde uyanıyoruz. Bununla mücadele etmek zorundayız. Bunun için hep beraber mücadele etmek zorundayız. Çocuklarımızın çıkaramadığı ses, alamadıkları nefes olmak zorundayız. Olay İstanbul’da ama bu bir şehre özgü değil. Bu olay bütün ülkeye özgü hatta aslında dünyaya özgü bir sorun” dedi.

“TEORİDE YETERLİ OLAN KANUNLARI PRATİKTE DE UYGULAMALIYIZ”

Hazır, Edirne Barosu olarak süreci takip edeceklerini ve üzerlerine düşen sorumluluğu yerini getirmeye çalıştıklarını söyleyerek; “Teoride çok yeterli olan kanunlarımız var. Onları pratikte uygulamayı sağlamak zorundayız ve zaten bunun için mücadele ediyoruz.  Özellikle burada insaf yasasında birtakım sorunlarla karşılaşıyoruz. Çünkü alınan cezaların tam anlamıyla uygulanmaması, şahısların bir şekilde serbest bırakılması gibi. Bunun düzeltilmesi için ilgili yerlere birtakım önerilerde bulunmaya çalışıyoruz. Bununla birlikte biz Edirne Barosu olarak, bize yüklenen yükümlülüklerin her zaman bilincinde olduk ve elimizden geldiğince çabalıyoruz, mücadele etmeye çalışıyoruz. Üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz. Diğer kurumlarla işbirliği yapmaya çalışıyoruz. Bizim baro olarak yaklaşımımız bu şekilde” diye konuştu.

“ÇOCUĞUN ÜSTÜN YARARINI GÖZETMEK ZORUNDAYIZ”

Her alanda çocuğun üstün yararının gözetilmesi gerektiğini ifade eden Hazır; “Her zaman çocuğun üstün yararı diyoruz, biz bunu gözetmek zorundayız. Artık bu bilinci de kazandırmak zorundayız. Çocuğun özel olduğunu ve onun her şeyin onun yararına göre yapılması gerektiğini, her alanda eğitimde, hukukta biz çocuğun üstün yararını gözetmek ve ona göre hareket etmek zorundayız. Bu karanlık günleri geride bırakıp artık biz de çocukların mutluluğunu ve başarısını görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.