Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Çocuklarımız ve çalışanlar mağdur ediliyor”

CHP Havsa İlçe Başkanı Memduh Doğramacıoğlu, yaz saati uygulamasını eleştirerek, çocukların ve çalışanların gece karanlığında işe gidip geldiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2023 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 11:30
Kaynak: ERGİN SÖZER
“Çocuklarımız ve çalışanlar mağdur ediliyor”

www.batiekspres.com internet haber sitesine açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Havsa İlçe Başkanı Memduh Doğramacıoğlu, yaz saati uygulamasının enerji tasarrufu ile ilgisi olmadığını, aksine elektrik dağıtımı yapan firmaların kâr elde etmesi amacıyla elektrik tüketimini arttırdıklarını belirtti.

Geceleyin işe gitmek zorunda kalan çocukların ve çalışanların güvenliğinin tehlikeye atıldığını ifade eden Doğramacıoğlu, “Yaz saati uygulaması, sadece kağıt üzerinde enerji tasarrufu sağlıyor gibi görünüyor. Ancak gerçekte, çocuklarımız ve işçilerimiz gece karanlığında yollarını bulmaya çalışırken, bu durum ciddi güvenlik sorunlarına neden olmaktadır” dedi.

Ayrıca, enerji tasarrufu iddialarını reddeden Doğramacıoğlu, “Elektrik dağıtımı yapan firmalar, daha fazla enerji tüketimiyle doğrudan gelir elde ederler. Dolayısıyla, bu uygulama sadece onların çıkarlarına hizmet etmektedir” şeklinde konuştu.

Doğramacıoğlu, hükümetin bu konuda bir revizyon yapması ve vatandaşların günlük yaşamlarını daha güvenli bir şekilde sürdürebilmeleri için uygun önlemleri alması çağrısında bulundu.

ERGİN SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.