Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuklara tasarruf farkındalığı atölyesi

Edirne Belediyesi’nin Kent Müzesi’nde düzenlediği Enerji Tasarrufu Haftası Farkındalık Atölyesi’ne katılan çocuklar, su tasarrufunu önlemek için hatırlatıcı kart hazırladılar.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2024 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2024 16:06
Kaynak: MERT ERİŞKİN
Çocuklara tasarruf farkındalığı atölyesi

Edirne Belediyesi tarafından Kent Müzesi’nde Enerji Tasarrufu Haftası’na özel çocuklar için Farkındalık Atölyesi düzenlendi. Enerji tasarrufu konusunda çocukları bilinçlendirmeyi amaçlayan atölye, 4-10 yaş arası çocuklar için gerçekleştirildi.

Büşra Kaya ve Fahriye Cebeci eğitmenliğine gerçekleşen atölyede çocuklara geri dönüşüm ve yenilenebilir enerji kaynakları hakkında bilgilendirme çalışması yapıldı. Su tasarrufunu önlemek amacıyla hatırlatıcı kartlar hazırlayan çocuklar, kartları evlerinde bulunan banyo kapılarına asacak.

“SORUMLULUK BİLİNCİNİ GELİŞTİRDİK”

Atölye hakkında konuşan eğitmen Büşra Kaya; “Bu hafta Enerji Tasarrufu Haftası ile ilgili etkinlik yaptık. Enerji nedir? Nasıl üretilir? Çocuklara geri dönüşüm ve yenilenebilir enerji kaynakları hakkında bilgilendirme çalışması yaptık. Su tasarrufu ile ilgili sanat etkinliği yaptık, su tasarrufunu önlemek için hatırlatıcı bir kart hazırladık. Eve gittiklerinde bu kartı banyo kapılarına asmalarını istedik. Bu çalışma ile hem çocukların küçük kas gelişimini destekledik, hem de sorumluluk bilincini geliştirmiş olduk” dedi.

MERT ERİŞKİN

Kaynak: MERT ERİŞKİN

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.