Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Çocuğunuza hayır demeniz sizi kötü ebeveyn yapmaz”

Anne babanın amacının çocuğu mutlu etmek değil, çocuğu hayata hazırlamak olduğunu söyleyen Uzman Klinik Psikolog Gülşah Sevinç ebeveynlere önerilerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2024 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2024 14:51
Kaynak: ERGİN SÖZER
“Çocuğunuza hayır demeniz sizi kötü ebeveyn yapmaz”

Anne babanın amacının çocuğu mutlu etmek değil, çocuğu hayata hazırlamak olduğunu söyleyen Uzman Klinik Psikolog Gülşah Sevinç ,her dediğine evet diyen ebeveyn ile büyüyen çocukların duygularını yönetmeyi hiç öğrenemediğine dikkat çekti. Uzman Klinik Psikolog Gülşah Sevinç ebeveynlere önerilerde bulundu.

Çocukların sınırları ve kuralları öğrenmesinin onların hayata hazırlanmasını kolaylaştırdığını belirten Uzman Klinik Psikolog Gülşah Sevinç, “Öncelikle ebeveynlerin kendi aralarında tutarlı olması önemlidir. Bir ebeveynin hayır dediğine diğer ebeveynin evet demesi çocukta hem kafa karışıklığına yol açacak hem de çocuk bu durumdan istifade etmeye başlayacaktır. Ebeveynlerin tutarlı olmasının yanında istikrarlı da olması gerekir. Ebeveynlerin bir gün evet dedikleri bir kurala başka bir gün hayır dememeleri gerekir.Çocuğunuza hayır demeniz sizi kötü ebeveyn yapmaz. Aksine çocuğunuzun sınırları ve kuralları öğrenmesini böylece hayata hazırlanmasını kolaylaştırır.Çocuğunuzu üzüntü duygusundan korumak için hayır demekten çekinirseniz çocuğunuz gerçek hayatın böyle olmadığını gördüğünde fazlasıyla hayal kırıklığına uğrar ve incinir. Çocuğunuz istediği olmadığı için ağlayabilir, bağırabilir, birtakım saldırgan davranışlarda bulunabilir. Böyle bir durumda sakince ve sabırla çocuğa isteğinin neden reddedildiği açıklanmalı ve başka bir öneride bulunulmalıdır.Unutmayın ki çocuğunuz sürekli evet demenize alışmış olsa bile hayır diyerek çocuğunuza bunu öğretebilirsiniz. İlk başlarda çocuğun ağlamaları devam etse bile zamanla ağlamalarının işe yaramadığını görecek ve kuralları öğrenecektir.

Ergin SÖZER

Kaynak: ERGİN SÖZER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.