Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ciravoğlu; “Önseçim demokrasinin gereğidir”

Dün gece toplanan CHP Parti Meclisi sonrası mevcut Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın çekildiğini açıklaması sonrası, Edirne için önseçim kararı çıktı. Süreci değerlendiren aday adaylarından Şükrü Ciravoğlu, ön seçim kararı için, “Mevcut şartlar oluştuğunda önseçim demokrasinin gereğidir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2024 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2024 15:26
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Ciravoğlu; “Önseçim demokrasinin gereğidir”

Dün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi, içinde Edirne’nin de bulunduğu birçok belediye başkan adayını belirlemek için toplandı. Parti meclisi toplantısı öncesi mevcut Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, sosyal medya hesabından aday adaylığından çekildiğini açıkladı. Recep Gürkan’ın çekilmesi sonrası Parti Meclisi’nde Edirne Belediye Başkan adayı belirlemede önseçim kararı çıktı. CHP’den Edirne Belediye Başkanlığı’na aday adayı olan Şükrü Ciravoğlu önseçim kararını değerlendirdi. Önseçimin demokrasinin bir gereği olduğunu belirten Ciravoğlu; “Gerek bizim, gerekse partimizin bütün kesimlerince değerlendirilen, değerlendirilmesi gereken doğru bir yöntem. Ancak zaman zaman buna karşı çıkılan yerler ve durumlar oluşuyor. Onlarla ilgili bazı problemler nedeniyle zaman zaman ön seçim göz ardı ediliyor. Böyle bir durum oluşmadığı ya da bir sakınca görülmediği zaman, adil bir şekilde olacağı ortam müsait olunca önseçim yapılmasında hiçbir sakınca yok. Hatta daha yarar var. Doğru bir yöntemdir. Herkese başarılar diliyorum. Kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olsun. Kazanan Edirne olsun” dedi.

Recep Gürkan’ın aday adaylığından çekilesi konusunda ise “Kendisi de çekildiğini ifade etmiş. Kendi kararıdır, kendi takdiridir. Hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.