Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ciravoğlu; “Ön seçim talebim yok”

CHP Edirne Belediye Başkan Aday Adayı Şükrü Ciravoğlu, kentte tartışma yaratan ön seçim iddiaları ile ilgili yaptığı açıklamada; “Aday adaylarından hiç kimsenin ön seçim talebi yok. Benim de böyle bir talebim yok” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2024 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2024 16:12
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Ciravoğlu; “Ön seçim talebim yok”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Belediye Başkan Aday Adayı Şükrü Ciravoğlu, CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün’ün sosyal medya hesabından yaptığı “Edirne’ye de ön seçim geliyor” paylaşımının ardından kentte tartışma yaratan ön seçim iddiaları ile ilgili konuştu.

Ciravoğlu, CHP Edirne Belediye Başkan Aday Adayı olarak ön seçim talebinin bulunmadığını açıklarken; CHP’nin Edirne’deki Belediye Başkan Aday Adayını belirlemek amacıyla gerçekleştirdiği çalışmaları açıkladı.

“BÖYLE BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL”

Ön seçimi talep etmek ile ‘Geldi, geliyor, yapılacak’ demenin farklı şeyler olduğunu söyleyen Ciravoğlu; “Partide hiç kimse, ne Parti Meclisi, ne de MYK tek başına. Böyle bir şey söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

Ciravoğlu, CHP’den Edirne Belediye Başkan Aday Adaylığı’nı açıklayan diğer isimlerin de ön seçim ile ilgili düşüncelerini bildiğini söyleyerek; “Aday adaylarından hiç kimsenin ön seçim talebi yok. Benim de böyle bir talebim yok. Genel merkez yöntemi belirlemiş, ortaya parametreleri koymuş. Onun üzerinden yürüyor. Biz de ona tabi olarak yerine getirmemiz gerekenleri getirdik ve bekliyoruz. Başka ne söyleyecek, ne de yapacak bir şey var” dedi.

“ÖNCELİKLİ OLAN HALKIN NE DÜŞÜNDÜĞÜDÜR”

CHP’nin Edirne Belediye Başkan Adayını belirlemek amacıyla gerçekleştirdiği çalışmaları açıklayan Ciravoğlu; “Parametrelerden bir tanesi mülakattı. Aday adaylarının özgeçmişleri ve bilgilerinin olduğu dosyalarını topladılar. Sonra ilçe örgütüne başvuran aday adayları ile bir mülakat yapıldı. Ondan sonra anketler yapıldı. Öncelikle mevcut belediye başkanından memnuniyet anketi yapıldı. Daha sonra 8 aday adayı bazında anket yapıldı. Bunlar da bitti. Anketleri sağlam şirketlere yaptırdılar. Bir tanesi yabancı şirketti. Hatta değerlendirilmesinde ve sorularda yapay zekâ bile kullanıldı. Ciddi anketler yapıldı. Onların sonucunda beklenen, aday adayının halktaki karşılığıydı. Çünkü ‘en çok oy alan adayla seçime gireceğiz’ diye ilan ettikleri bir tema var. Dolayısıyla anketler burada birinci derecede önemli parametrelerden biridir. Diğerlerinde de partideki geçmişi, daha önce aldıkları görevler, toplum içindeki farklı şeylere, mülakattaki bilgilere bakabilirler. Bunların hepsini toplayıp bir araya koyacaklar. Ama öncelikli olan bizim kanaatimiz ya da ne düşündüğümüz değil; halkın ne düşündüğüdür. Buna göre hareket edip adayı belirleyecekler. MYK’da görüşülür, ardından aynı gün PM’ye gelir, onaylanır ve ilan edilir” sözlerine yer verdi.

“DEMOKRATLIK YA DA ANTİ-DEMOKRATLIK SÖZ KONUSU DEĞİL”

Ciravoğlu, ön seçim talebinin bulunmadığını yineleyerek; “Ön seçim talebim yok. Neden olmadığının demokrasi ile hiç ilgisi yok. Sonuçta bu yapıya göre; ‘Ön seçim isteyen yüzde 100 demokrattır, ön seçim istemeyen anti-demokratiktir’ diye bir şey söz konusu değildir. Hepimiz için hayırlısı diyeceğiz” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.