Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ciravoğlu; “Edirne değişmek ve yenilenmek zorunda”

CHP’den Edirne Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıklayan Şükrü Ciravoğlu, Edirne’nin gelişmek, değişmek ve yenilenmek zorunda olduğunu belirterek; “Onurlu bir şekilde hizmet etmeye talibiz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2023 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2023 14:59
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
Ciravoğlu; “Edirne değişmek ve yenilenmek zorunda”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Edirne’de bir dönem il başkanlığından meclis üyeliğine kadar çeşitli kademelerinde görev alan eczacı Şükrü Ciravoğlu, Edirne Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıkladı.

CHP Edirne Merkez İlçe Örgütü toplantı salonunda aday adaylığını açıklayan Ciravoğlu’na başta eşi Güzin Ciravoğlu olmak üzere CHP önceki dönem Edirne İl Başkanı Teoman Özdöl, CHP önceki dönem İl Başkanı Gürkan Güneser, Edirne Belediyesi önceki dönem Belediye Başkan Yardımcısı Namık Kemal Döleneken, CHP önceki dönem İl Genel Meclisi Üyesi Erdal Akgün, CHP 28’inci Dönem Milletvekili Aday Adayı Engin Çoğal, Edirne Eczacı Odası Başkanı Gürkan Kılıçcıgil, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Edirne Yönetim Kurulu Üyeleri Kahmuran Aladağ ve İsmail Sedat Buyruk, Türk Kadınlar Birliği Edirne Şube Başkanı Ayşen Tamerligil ile çok sayıda parti üyesi ve vatandaşlar eşlik etti.

BALKANLI CİRAVOĞLU’NA BAŞARILAR DİLEDİ

Ciravoğlu’nun konuşması öncesi programda konuşma yapan CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesi CHP’ye çok sayıda aday adaylığı başvurusu olduğunu belirterek; “14-28 Mayıs tarihlerinde yapılan seçimlerde bir hayal kırıklığı yaşadık ve bunun sonucunda partimizde bir yenileşme, değişim hareketi başladı. İl ve ilçe kongrelerini yaptık. Sonra da genel kurultayımızı gerçekleştirdik. Kurultaydan sonra partimizin giderek ivme kazandığını görüyoruz. Bu da bize heyecan veriyor. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçiminde partimizde olan aday adaylığı başvurularında yoğun bir ilgi görmekteyiz. Bu da bizi mutlu etmektedir. Aday adaylığı başvurularından sonra adaylık açıklaması yapılacak ve biliyorum ki aday açıklamasından sonra buradan aynı heyecanla, omuz omuza çıkarak partimizi 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimde Edirne’mizde yine CHP bayrağını dalgalandırmayı başaracağız. Aday adaylığı başvurusu yapan tüm adaylarımıza başarılar diliyorum. Umarım Edirne’mizde yine güzel günler yaşayacağız. Partimize belediye başkanlığı aday adaylığı başvurusu yapan Sayın Şükrü Ciravoğlu’na da çıktığı yolda başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

“BASKI OLMAKSIZIN BİZLERLE BİRLİKTE OLANLAR HOŞ GELDİNİZ”

Balkanlı’nın konuşmasının ardından Ciravoğlu, aday adaylığı konuşmasını gerçekleştirdi. Ciravoğlu, katılımcılara seslenirken; “Bir kurumsal baskı olmaksızın, özgür iradesiyle bizlerle birlikte olan, ülkemizin aydınlık yüzünü temsil eden güzel insanlar hoş geldiniz” dedi. Ciravoğlu’nun, konuşmasının girişindeki vurgusu, katılımcılardan yoğun alkış aldı.

“ONURLU BİR ŞEKİLDE HİZMET VERMEYE TALİBİZ”

Edirne’nin tarihi eserleri, UNESCO Dünya Mirası Selimiye Camii, nehirleri, eğitim kurumları, jeopolitik konumu, verimli toprakları, eğitimli, çağdaş ve üretken halkıyla mücevher olduğunu söyleyen Ciravoğlu; “Biz, mücevheri üzerindeki tozu kaldırmaya, halkın içindeki umutları, gençlerin hayallerini ve dinamizmini birlikte büyütmeye, belediyenin mali ve insan gücüyle kurumların ve halkın gücünü birleştirmeye, hizmetlerin kalitesini, verimliliğini kalkınan, büyüyen, gelişen, değişen Edirne için kullanmaya, Edirne halkının parasını, Edirne halkı için harcamaya, harcanan her kuruşun hesabını, şeffaff bir şekilde halkımıza vermeye, Edirne’ye gönül vermiş, Edirne’yi yuva ve yurt olarak sahiplenmiş, halkımızı ötekileştirmeden sevgi ve saygıyla kucaklamaya, belediyeyi halkın sorunlarının çözüm merkezi haline getirmeye, kaynak tüketen, kaynak aktaran değil; kaynak üreten, kaynakları verimli ve üretken kullanan, yatırımları bilimsel verilere uygun, yerinde, yararlı, kaliteli ve hesaplı yapmaya, onurlu bir şekilde görev almaya, onurlu bir şekilde hizmet etmeye talibiz” sözlerine yer verdi.

“HARCAMALARIN HESABI HALKA VERİLMELİDİR”

Ciravoğlu, bir işletmeyi değiştirmek için çalışanlarının düşüncelerini ve davranışlarını değiştirmenin gerekliliğine vurgu yaparken; “Kurumun başarısı, yönetim kadrosuna, ama öncelikle sorumluluk ve yetkiyi taşıyan kişiye bağlıdır. Başarı, takım çalışmasıyla mümkündür. Takım çalışmasında sorumluluklar eşit paylaşılmalı, yetkiler halkın çıkarları doğrultusunda seçilenlerce denetlenmeli ve yapılan harcamaların hesabı halka verilmelidir. Biz burada kapsayıcı belediyecilikten söz ediyoruz. İnsani gelişmeye sahip, özgür insanların Edirne’sinden söz ediyoruz. Kentte üretilen rantın birkaç kişi tarafından paylaşılan değil; rantı tabana yayan, herkesi kapsayan bir belediyecilik anlayışından söz ediyoruz. Atatürk’ün halkçılığından söz ediyoruz” dedi.

“EDİRNE’MİZİN YEŞİL ALANLARINA VE NEHİRLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Edirne’nin gelişmek, değişmek ve yenilenmek zorunda olduğunu söyleyen Ciravoğlu; “Edirne’yi daha iyiye, daha güzele ulaştırmak için sivil toplum, kamu, kitle örgütleri ve halkımızla birlikte planlı, paylaşımcı, katılımcı yönetimi kuracağız. Edirne’yi temiz havasıyla, temiz suyuyla, hızlı, çabuk ve kaliteli ulaşımıyla, yeşil alanlarıyla, sosyal ve kültürel yapılarıyla, tarihi ve turistik değerleriyle halkın tüm kesimlerinin hizmetine sunmak için var gücümüzle çalışacağız. Edirne’mizin doğal güzelliklerine, yeşil alanlarına, toprağına, nehirlerine sahip çıkacağız. Meriç ve Tunca nehirleri ile kentimizi özdeşleştireceğiz. Gençlerimizin enerjilerinin, hayallerinin ve umutlarının yok edilmesine göz yummayacağız. Emeklilerimizin, yaşlılarımızın ve tüm halkımızın kirlilik ve gürültü içinde yaşamalarına göz yummayacağız. Biz, yönetimde ahlakı ve aklı topum hizmetinde rehber edineceğiz” ifadelerine yer verdi.

KONUŞMASI AYAKTA ALKIŞLANDI

Ciravoğlu, 3 ilkesini açıklarken; “İlkemiz, Edirne’mizde çağdaş ve sağlıklı toplum, kaliteli yaşam ve yönetimde demokrasidir. Ancak bunun için 3 temel öge gerekmektedir. Bunlar; bilim, hukuk ve etiktir. Bunun bilincindeyiz ve bunlar yönetim anlayışımızın olmazsa olmazı ve asla vazgeçmeyeceğimiz ilkeleri olacaktır. Halkın zararına olan hiçbir eylemde ve uygulamada kimseye ödün vermeyeceğiz. Partimizin önemli değerleri özgürlük ve eşitlik temelinde; dürüst, çalışkan, saydam, tutarlı, insana değer veren, çevreye duyarlı, kentli kimliğimizi ön planda tutan ve halkla birlikte yönetmeyi ilke edinmiş bir anlayışla sizlerle birlikte olmak, en temel ve vazgeçilmez duyarlılıklarımızdır. Atatürk ilke ve devrimleri üzerine kurulu, solun evrensel değerlerini içselleştirmiş, sosyal demokrat bir parti olarak CHP’nin yerelde ve ardından genelde iktidara taşınması için sizlerle birlikte var gücümüzle çalışacağız. Ülkemize ve Edirne’mize hizmet yolunda birlikte yürüme azim ve kararlılığı ile sevgi ve saygılar sunarım” diye konuştu. Ciravoğlu’nun konuşması, katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. Ciravoğlu, konuşmasının ardından tebrikleri kabul etti.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.