Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇİLİNGİRLERDEKİ SON SOBACI

Şehirlerde ısınmak için doğalgaza geçilmesiyle sobacılarıyla ünlü Edirne’deki Çilingirler Caddesi’nde son sobacı kaldı. Son soba satıcısı Emre Nurlu, babadan kalma dükkanında teknolojiye karşı direnerek hala sobayla ısınan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2023 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2023 17:23
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
ÇİLİNGİRLERDEKİ SON SOBACI

Şehir merkezlerinde evlerin tamamına yakını ısınma ihtiyaçlarını doğalgazla karşılıyor. Eskiden sobacılarıyla ünlü olan Edirne’deki Çilingirler Caddesi’nde tek sobacı kalan Emre Nurlu, teknolojiye ve değişen ısınma ihtiyaçlarına karşı direnerek hala sobayla ısınan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor.

Babasının açtığı dükkanda mesleği 25 yıldır kendisi devam ettiren Nurlu, “Babadan kalma bu meslek bizde. Babam burasını 1957 senesinde açmış. Ben de 25 senedir devam ettiriyorum. Eskiden burası komple sobacıydı. Hatta Kovacılar İçi’dir bir diğer adı da. Doğalgazın gelmesiyle işler azaldı. Eskisi gibi kışlar da olmuyor. 3 aylık bir sezonumuz var. Şu anda pek soba satılmıyor ama kırsal kesimdekiler de maşina dediğimiz fırınlı sobaları tercih ediyorlar. Maşinaların tercih edilmesinin sebebi de vatandaş hem ısınıyor hem de yemeğini pişiriyor. Daha ekonomik oluyor ve ateşte pişen yemeğin lezzeti de gazda pişene benzemiyor, daha lezzetli oluyor. Eskiden sattığımız tuğlalı sobaların satışı iyice düştü. Artık köylerde de birçok kişi evlerine kat kaloriferi döşetiyor. Eskiye göre çok çok azaldı satışlar. Burada sadece biz kaldık” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.