Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Çikolata Satışında Çok Belirgin Düşüş Var”

Edirne’de çikolata firması çalışanı Elif Uç, Kurban Bayramı öncesi çikolata satışlarında düşüş yaşandığını belirterek; “Geçen Ramazan Bayramı ve bu Kurban Bayramı’nı karşılaştırdığımızda çikolata satışında çok belirgin düşüş var” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2024 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2024 14:41
Kaynak: HİLAL PEKER
“Çikolata Satışında Çok Belirgin Düşüş Var”

Edirne'de faaliyet gösteren bir çikolata firmasının çalışanı Elif Uç, Kurban Bayramı öncesi çikolata satışlarında gözle görülür bir düşüş yaşandığını ifade etti. Geçen Ramazan Bayramı ile bu Kurban Bayramı'nı karşılaştırdıklarında, çikolata satışlarının önemli ölçüde azaldığını belirten Uç, bu durumun farklı nedenlere dayandığını düşündüğünü söyledi.

Son dönemde yabancı müşterilerde azalma olduğunu söyleyen Uç, bu durumun satışları da etkilediğini belirtti.

“YERLİ MÜŞTERİMİZİN AZALAN ALIM GÜCÜ ÇOK ETKİLİ OLDU”

Uç, gelen zamlar sonrası yerli müşterinin alım gücünün düştüğünü söyleyerek; “Biz Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı arasındaki süreçte dökme ürünlere ve çikolataya üst üste zamlar aldık. Özellikle çikolatada artan maliyetler, benzin, işçi masrafları ve kakao sıkıntısı gibi sıkıntılar zam olarak yansıdı. Açıkçası şu an belirgin bir düşüş hâkim. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı öncesine göre şu an ki satışlarımız oldukça düşük kaldı. Yerli müşterimizin azalan alım gücü çok etkili oldu. Onun dışında şu sıralar yabancı turist etkisinden de söz edemiyoruz. O bizim işlerimizi düşüren önemli bir etken oldu. Geçen Ramazan Bayramı ve bu Kurban Bayramı’nı karşılaştırdığımızda çikolata satışında çok belirgin düşüş var” dedi.

“ŞU SIRALAR YABANCI MÜŞTERİ ETKİSİNDEN DE SÖZ EDEMİYORUZ”

Son dönemde yabacı müşteri sayısında azalma olduğunu ve bu durumun da satışlara etki ettiğini belirten Uç; “Yabancı müşterilerimizde son dönemlerde bizim fiyatlarımızı kendi kurlarına bakıp neye denk geldiğini öğrenerek dikkatli alışveriş yapmaya başladılar. Bulgar vatandaşlarımızın çok büyük patlama yarattığı bir dönem vardı O dönemde müşterilerde düşünmeden alışveriş dediğimiz bir durum vardı. Fakat şu an biz gözlemliyoruz; son dönemde yabancı müşterilerde hem bir azalma var hem de gelenlerde de böyle bir durum söz konusu. Daha minimal alışveriş yoluna gittiler. Bu durumda bizim satışlarımız epey etkiledi” diye konuştu.

HİLAL PEKER

Kaynak: HİLAL PEKER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.