Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ciğerciler Bayramı Durgun Geçirdi

Edirne’de ciğerciler, Ramazan Bayramı’nda yaşadıkları yoğunluğu, Kurban Bayramı süresince yaşayamadılar. Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Uğurcan Imrak, “Uzun bayram tatilleri ciğercilere yaramıyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2024 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2024 16:16
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
Ciğerciler Bayramı Durgun Geçirdi

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda, Edire ziyaretçi akınına uğramış ve bu ziyaretlerden ciğerciler de nasibini fazlasıyla almıştı. Kurban Bayramı’nda da aynı şekilde şehirde bir turist yoğunluğu oluşur mu beklentisi olmuştu. Fakat Kurban Bayramı tatilinde bu beklenti gerçekleşmedi.

Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Uğurcan Imrak, uzun bayram tatillerinde ciğerci işletmelerinde yoğunluk olmadığını söyledi. Uzun bayram tatillerinde havalarında sıcak olmasıyla tatil beldelerinin tercih edildiğini belirten Imrak; “Kurban Bayramı öncesi, ‘Ramazan Bayramı gibi bir hareketlilik olur mu?’ diye bir konuşulmuştu. Ama uzun bayramlar bize çok fazla etki etmiyor. Uzun bayramlarda havaların çok sıcak olması, insanların genelde tatil beldelerine gitmesine vesile oluyor. O yüzden de biz ciğerciler, Kurban Bayramlarında biraz daha sakin bir bayram geçiriyoruz. Bu bayram da yine aynı şekilde oldu. Çok şükür işlerimiz kötü değildi. İyi, güzel bir bayram yaptık ama geçtiğimiz Ramazan Bayramı gibi aşırı bir yoğunluk, kalabalık söz konusu olmadı. Biz, kendi işletmemiz adına tahminen 400-500 kilo civarlarında ciğer tüketimi yaptık. Bayramın birinci gününden itibaren açıktık, aynı şekilde devam ediyoruz. Yıllardan beri biz bayramların birinci günlerinden itibaren açık oluyoruz. Çünkü şehir dışından gelen insanlar özellikle bayramı bekliyor, bayramda gelip ciğer yemek için bekliyorlar. Gelenlere ‘Yok’ demek, turizm açısından çok uygun olmaz” dedi.

“BAHRİ AĞABEYSİZ İLK BAYRAM”

Yaklaşık 2 ay önce vefat eden Bahri Dinar’ın da ortağı olan Uğurcan Imrak, Dinarsız ilk bayram olduğunu, Dinar’ın yokluğundan dolayı çok zor bir bayram geçirdiklerini söyleyerek; “Bizim Bahri ağabeysiz ilk bayramımız geçti. Bayramın ikinci günü dükkân yoğun olmasaydı bırakıp gidecektim. O dereceye geldik. Çok zor bir bayram. Bizim için çok buruk bir bayram. Söylenecek çok şey var, söylenmeyecek bir o kadar çok şey var. Bahri ağabey bizim derneğimizin kurucu başkanından ziyade, ortaklığımızdan ziyade; ağabeylik, babalık yapan birisiydi. Bence hepsiydi. Hem baba-oğul gibiydik, hem ağabey-kardeş gibiydik. Gerçekten ortaklıktan çok öte bir ilişki. Bu bayram çok sıkıntılı geçti bizim için. Çok duygusal bir bayramdı. Gelen gidenler, bayram için arayanlar soranlar, yeni öğrenenler oldu. Kuru bir bayram geçirdik o yüzden” diye konuştu.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.