Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇİFTÇİ YAĞIŞA SEVİNEMEDİ

Edirne’de gece aralıklarla yağan yağmur yetersiz kaldı. Ziraat Odası Başkanı Arabacı, “Bu yağmur yaşanan kuraklık dolayısıyla çok az geldi, toprak aç” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2023 11:09
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2023 11:09
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
ÇİFTÇİ YAĞIŞA SEVİNEMEDİ

Edirne’de dün akşam saatlerinde hafif çiseleyerek başlayan yağmur, kurak bir yaz dönemi sonrası çiftçileri biraz olsun heyecanlandırdı.

Ancak Edirne Meteoroloji Müdürlüğü’nden alınan verilere göre Edirne merkezde metrekareye 4.2 kg düşen yağış, yağmur bekleyen tüm çiftçiler için çok yetersiz kaldı. Edirne Meteoroloji Müdürlüğü, merkezden sonra metrekareye 4,3 kg ile Lalapaşa’ya yağmur yağdığını, diğer ilçelerde ise 3 kg’ın altında kaldığını söyledi.

“TOPRAKTAKİ TOZU BİLE ALMADI”

Yağmurun çiftçiye etkisini sorduğumuz Edirne Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arabacı ise “Kurak bir yaz ve sonbahar dönemi geçirdik. Şu an toprak aç durumda. Yağan yağmur topraktaki tozu bile almadı. Toprak şu an az yağmurla kanacak durumda değil. Dolayısıyla yer hazırlamak için tarlaya girmek isteyen çiftçilerimize bir fayda sağlamadı. En az metrekareye 30 kg ve üzerinde yağmur yağması gerekiyor” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.