Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“ÇİFTÇİ DESTEĞİNİ CUMHURBAŞKANIMIZA İLETTİK”

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, çiftçilerin beklediği destekler ile ilgili konuşarak; “Kuraklıktan etkilenen üreticilerimize desteği Sayın Cumhurbaşkanımıza ilettik” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2023 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2023 15:29
Kaynak: Seçiniz
https://batiekspres.com/
“ÇİFTÇİ DESTEĞİNİ CUMHURBAŞKANIMIZA İLETTİK”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Trakya Birlik’in ayçiçeğinde avans ödemesini yüzde 44 yağ oranlı ayçiçeği için ton başına 15 bin TL açıklamasının ardından Batı Ekspres’e konuştu.

Aksal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile bugün Resmi Gazete’de yayımlanan 2023 yılı tarımsal desteklerine dikkat çekti. Ayçiçeğinde mazot desteğinin dekarda 121 TL, gübrede ise 21 TL olmak üzere toplam 142 TL’ye artırıldığını söyleyen Aksal, ayçiçeğinde kilogram başına 70 Kuruş olan fark ödemesi desteği ile ilgili de görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

“FİYATTAN ÖNEMLİSİ VERİMDİR”

Trakya Birlik tarafından açıklanan avans ödemesinin çiftçilere hayırlı ve bereketli olmasını dileyen Aksal; “Gönlümüz tabii ki iyi fiyatlar istiyor. Bu sabah da Resmi Gazete’de açıklandı ve ayçiçeği için mazot ve gübre desteklemeleri bir miktar artırıldı. Elbette fiyat önemlidir ama fiyattan önemli olan verimdir. Bu yıl maalesef Edirne ve Trakya’nın bazı bölgelerinde verim gerçekten çok düşük. Bazı bölgelerde ise iyi” ifadelerini kullandı.

“KURAKLIKTAN ETKİLENEN ÇİFTÇİMİZE DESTEK VERECEĞİZ”

Aksal, dünyada iklimlerin değiştiğini belirterek; “Çok uzun süren kuraklık dönemleri geçiriyoruz. Bir yandan da sel felaketleri yaşıyoruz. Biz de Edirne’de hızlı bir şekilde sulanabilir alanlarımızı artırmaya çalışıyoruz ki verimlilik yükselsin ve çiftçimiz daha kontrollü bir şekilde üretim yapsın. Sayın Cumhurbaşkanımızla, Tarım ve Orman Bakanımızla, Ticaret Bakanımızla çok yakından görüşüyoruz. Kuraklıktan etkilenen üreticilerimize desteği Sayın Cumhurbaşkanımıza ilettik. Sayın Bakanımızla da görüştük. İnşallah bu konuda destek vereceğiz” dedi.

“DESTEKLEMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

Çiftçinin durumu ve desteklemeleri yakından takip ettiğini söyleyen Aksal; “Değerlendirmelerimizi yapıyoruz. İktidar partisi milletvekili olarak bütçe dengelerini gözeterek açıklama yaparız ama desteklemeler kesinlikle görüşülüyor. Bütün Trakya milletvekilleri olarak çok yakından takip ediyoruz. Bu dönem en büyük sıkıntı, kuraklıktan kaynaklanan verim düşüklüğüdür. Mazot ve gübre destekleri bugün Resmi Gazete’de yayımlandı. Ayçiçeğinde buğdaydan daha fazla bir artış var. Bu olumludur. Desteklemeleri de yakından takip ediyoruz” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.