Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Merkez İlçe, İl Genel’e önseçim istemedi

CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, ilçe örgütlerinden gelen talep doğrultusunda, iki ilçede Belediye Başkan Adaylığı, dört ilçede de İl Genel Meclis Adaylığı için önseçim talebini genel merkeze iletti. Merkez ilçe, İl Genel Meclis Adaylığı için önseçim istemedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2023 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2023 12:47
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
CHP Merkez İlçe, İl Genel’e önseçim istemedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, yerel seçimler için, ilçe örgütlerinden gelen önseçim taleplerini genel merkeze iletti.

Buna göre Edirne’de Belediye Başkanlığı adaylığı için Havsa ve Keşan ilçe örgütleri önseçim talebinde bulunurken, mevcut Belediye Başkanı bulunan yerlerde anket çalışması sonrası karar verilecek. İl Genel Meclis adaylığı için de Edirne Merkez ilçe ön seçim talebinde bulunmazken, Havsa, İpsala, Keşan ve Enez ise önseçim istedi. Kendisine ilçelerden gelen talepleri üst yazı ile Ankara’ya ilettiğini belirten CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman; “Süreç başladı, tek olan yerler açıklandı. Talep eden ilçelerin ön seçim taleplerini ilettik. Sonucunu bekliyoruz. Mevcut belediye başkanlarının olduğu yerlerde anket çalışması yapılıyor. Şu anda anket çalışması devam ediyor, önümüzdeki hafta da süreç devam edecek. Belediye başkanlığı için Keşan ve Havsa ön seçim talebindeler. İl genel için de Havsa, İpsala, Enez ve Keşan’ın talepleri var ve bunu ilettik. Edirne merkezde ön seçim için talep yok. Geçen hafta ilçe başkanları bize talepleri ilettiler ve biz de üst yazıyla genel merkeze ilettik” dedi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.