Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Ün; “Dostlarımızın Katledilmesine İzin Vermeyeceğiz”

CHP Edirne Milletvekili Ediz Ün, sahiplenilmeyen hayvanların hayatlarına son verileceği iddiasıyla Türkiye’de tepki çeken yasa tasarısının TBMM’ye gelmesini istemediklerini söyleyerek; “Dostlarımızın katledilmesine CHP olarak asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2024 19:56
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2024 19:56
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
CHP’li Ün; “Dostlarımızın Katledilmesine İzin Vermeyeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ediz Ün, Sokak Hayvanları Koruma Yasası’nda yapılacak değişiklikle sahiplenilmeyen hayvanların hayatlarına son verileceği iddiaları ile ilgili açıklama yaptı.

Edirne Kent Konseyi’nin sokak hayvanları için bugün Saraçlar Caddesi’nde düzenlediği eyleme katılarak destek veren Ün, yasa tasarısının komisyona gelmediğine dikkat çekti. Tasarının Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) oylamaya gelmesi halinde CHP’nin konuyla ilgili tavrını açıkladı.

“BU HALİYLE TBMM’YE GELMESİNİ İSTEMİYORUZ”

Ün, yasa tasarısının komisyona gelmediğini söylerken; “Bu yasa tasarısı, AKP zihniyetinin yaptığı bu vahşet yasası henüz komisyona gelmiş değil. Komisyonda tartışılacak, sonra da TBMM’de yasalaşmak için oylara sunulacak. Ama biz, Cumhuriyet Halk Partisi tüm milletvekilleri, genel merkezi, kurumsal duruşu olarak asla ve asla bu yasanın bu haliyle TBMM’ye gelmesini istemiyoruz. Bu bir vahşet yasasıdır. Bu bir katliamdır. Uyutma adı altında sokak hayvanlarının, dostlarımızın katledilmesine CHP olarak asla izin vermeyeceğiz. Komisyonda da, mecliste de, gerekirse tüm Türkiye genelinde de eylemler yaparak sokak hayvanlarımızın, dostlarımızın uyutulmasına müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.