Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’li Esen; “Birinci Parti Olma Konumumuzu Koruyoruz”

CHP PM Üyesi Berker Esen, Edirne’de katıldığı eylemin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı. Esen, konuşmasında CHP’nin erken seçim talebine dikkat çekti. CHP’nin oy oranının sorulması üzerine cevap veren Esen; “CHP olarak hala birinci parti olma konumumuzu koruyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2024 19:24
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2024 19:24
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
CHP’li Esen; “Birinci Parti Olma Konumumuzu Koruyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Berker Esen, CHP Edirne Merkez İlçe Örgütü’nün Saraçlar Caddesi’nde düzenlediği yurt dışı harcına karşı gerçekleştirdiği eylemin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı.
Esen, CHP’nin vatandaşın sorunlarını gündeme getirmeye ve her platformda taleplerini dile getirmeye devam ettiğini söyleyerek; “Ben de çiftçilik yapıyorum. Bölgede buğday, ayçiçeği ekiyoruz. Verilen fiyat çok düşük. Geçen sene zaten düşük fiyatın yanı sıra bir de randevu sıkıntısıyla karşılaşmıştık. Randevu alamamıştık. Verilen randevular, uzak yerlere verilmişti. Bu sene yine benzer sıkıntılar var. Geçen senenin primleri daha yeni yeni çiftçilerimizin hesaplarına yattı. Çiftçi bu sene ektiği ürünün hasadını yapıyor ve yaptığı hasat, bir sonraki senenin ekimini karşılamıyor. Dolayısıyla şu an içeride. Bunlara itirazımızı sürdüreceğiz, dile getireceğiz ve CHP iktidarında da tüm bu sorunların çözümünün bizde olduğunu vatandaşlarımızın bilmesini istiyoruz. İktidara giden bu yolda, yerel seçimlerde elbette ki elde ettiğimiz başarının, sorumluluğun farkındayız. Birinci parti olmanın verdiği özgüven ve sorumlulukla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün de bu çalışmalarımızın neticesinde vatandaşımızın beklentilerini CHP iktidarında karşılayacağımızı söylüyoruz” ifadelerini kullandı.
“TÜRKİYE’NİN DÜZE ÇIKMASININ YOLU SEÇİMDEN GEÇİYOR”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in erken seçim çağrısına dikkat çeken Esen; “Genel başkanımız da erken seçim çağrısını zaten gittiği her yerde artık vatandaşın talebi doğrultusunda dile getiriyor. Bu doğrultuda da vatandaşlarımız ‘hemen seçim erken seçim’ çağrımızı artık CHP’den daha sık duyacak. Türkiye'nin artık düze çıkmasının yolu da seçimden geçiyor. Bizler de iktidara hazır olduğumuzu bir kez daha beyan etmek isteriz” dedi.
ESEN’DEN OY ORANI AÇIKLAMASI
Esen, CHP’nin bugünkü oy oranının sorulması üzerine cevap vererek; “Her Parti Meclisi’nde bununla alakalı sunumlar alıyoruz. Gerek seçimin akabininde Nisan ayı yoklamaları olsun, gerek Mayıs ayı yoklamaları olsun, Haziran yoklamaları da gelmeye başladı. Önümüzdeki Parti Meclisi’nde detaylı olarak bunları da değerlendireceğiz. Şu an bizim almış olduğumuz izlenimler ve kamuoyu yoklamalarında gözüken durum şudur ki CHP olarak hala birinci parti olma konumumuzu koruyoruz. Dolayısıyla bu çalışmalarımızın da ne kadar önemli olduğunun da farkındayız” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.