Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Edirne’den Atatürk Anıtında 30 Ağustos Töreni

CHP Edirne İl Örgütü, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Atatürk anıtına çelenk sunarak kutladı. CHP Edirne İl Başkanı Harika Taybıllı, törende yaptığı konuşmada, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlarken; “Milli bir uyanışın, birlik ve beraberliğin simgesidir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2024 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2024 14:01
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
CHP Edirne’den Atatürk Anıtında 30 Ağustos Töreni

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Örgütü, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Atatürk anıtında tören düzenledi.

Törene; CHP Edirne İl Başkanı Av. Harika Taybıllı, CHP Edirne Milletvekilleri Ediz Ün ve Ahmet Baran Yazgan, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Üyeleri, kadın ve gençlik kolları yönetimleri ile parti üyeleri katıldı.

CHP İl Başkanı Taybıllı’nın Atatürk anıtına çelenk sunması ile başlayan törende, Edirne Belediye Bandosu eşliğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

“YAŞASIN TÜRK MİLLETİNİN BAĞIMSIZLIK VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ”

Törende konuşma yapan Taybıllı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’nci yıl dönümünü kutlamak için bir araya geldiklerini söyleyerek; “30 Ağustos 1922, Türk milletinin, vatanını savunma azminin, bağımsızlık ve özgürlük tutkusunun en büyük zaferlerinden biridir. Bu büyük zafer, sadece askeri bir başarı değil; aynı zamanda vatanı için canını ortaya koyan bir milletin gücünü tüm dünyaya gösterdiği bir dönüm noktasıdır. Milli bir uyanışın, birlik ve beraberliğin simgesidir. Bu zafer, dünyaya milletimizin gücünü ve azmini ortaya koyarak, her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğini kanıtlamıştır. Cumhuriyetimizin temellerini atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasını yaşatmak ve ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımak için, güçlü bir Türkiye için birlik ve beraberlik içinde, el birliğiyle elimizden gelenin en iyisini yapma sorumluluğuna sahibiz. İçinde bulunduğumuz her zorluk, bizi birbirimize daha da sıkı bağlamaya ve her gün daha güçlü bir Türkiye için çalışmaya teşvik etmelidir. Gazi Atamızın; ‘Türk milleti zorlukların üstesinden gelmesini bilmiştir ve bilmeye devam edecektir’ sözleriyle bize miras bıraktığı bu inanç yolumuzu aydınlatmaktadır. İşte bu ruh, bize her zaman ileriye bakma gücünü verecek, yarının büyük zaferlerine ulaşmamızı sağlayacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük bir strateji ve kararlılıkla elde ettikleri bu zaferi kutlarken, Atatürk'ün gösterdiği hedeflere ulaşma kararlılığıyla ülkemizi daha aydınlık ve güçlü yarınlara taşımak için el birliğiyle çalışacağımızın sözünü veriyoruz. Zaferin ve özgürlüğün müjdecisi 30 Ağustos'un ışığında, Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar var olması için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, geçmişin tüm zorluklarına rağmen bizlere bu topraklarda özgürce yaşama hakkını kazandıran başta büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, aziz milletimizin Zafer Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi” ifadelerini kullandı.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.