Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’den 10 Ocak kutlaması

CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman ve CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı yaptıkları açıklamayla 10 Ocak Gazeteciler gününü kutladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2024 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2024 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
CHP’den 10 Ocak kutlaması

CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman yaptığı açıklamada “10 Ocak 1961 tarihinde 212 sayılı kanun ile yürürlüğe girerek, basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak kabul edilen bu özel günde tüm basın mensubu emekçilerinin gününü kutluyorum.

Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri de bağımsız basındır. Günümüzde her ne kadar bağımsızlıklardan söz edemesek de görevini tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlaklarına uyarak fedakarca gece gündüz, yaz kış demeden korkusuzca insanlara haber ve bilgi akışını sağlayan, zor şartlarda emeğinin karşılığını alamadan fedakarca çalışan, görevinin halkı bilinçlendirmek olduğunu bilen ve bu uğurda mücadele eden, ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran tüm çalışan emek veren gazetecilerimizi tekrar kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.

CHP MERKEZ İLÇE BAŞKANLIĞI AÇIKLAMASI

CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Balkanlı yaptığı açıklamada "Saygıdeğer basın emekçilerimiz, bugün kaleminizle özgürce kullandığınız, kameralarınızla gerçeği yakaladığınız ve toplumun nabzını tutarak doğru bilgiye ulaştırdığınız özel bir günü Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyoruz. Gazetecilik bir toplumun gözü, kulağı ve vicdanıdır. Sizler bu önemli rolü üstlenerek demokrasinin temel taşlarından biri olarak varlığınızı sürdürüyorsunuz. Haberleri tarafsız ve doğru bir şekilde aktararak topluma aydınlatıyor, bilinçlendiriyor, şeffaf bir toplumun oluşmasına ve sürdürülmesinde de önemli rol oynuyorsunuz. Kamuoyunu doğru bilgilendirmeniz sayesinde demokrasinin sağlıklı bir şekilde işlemesine katkıda bulunuyorsunuz. Ancak bu önemli toplumsal görevi yerine getirirken sıklıkla zorluklarla karşılaşıyorsunuz. Güçlü ve bağımsız yapılan habercilik zaman zaman baskılara ve tehditlere maruz kalabilir. Ancak unutmayın ki, gerçek gazetecilik cesaret ve karanlık gerektirir. Sizler bu zorluklara gösterdiğiniz dirençle, toplumun hak ettiği bilgiyi ulaştırarak güçlü, bağımsız ve gerçek gazeteciliği büyük bir cesaretle yapıyorsunuz. Bu özel günde, gerçeği arama konusunda göstermiş olduğunuz fedakârlık ve kararlılıkla, toplumun bilinçlenmesine önemli katkılarda bulunmanızdan dolayı tüm basın emekçilerimize teşekkür ederiz. Çalışan Gazeteciler Gününüz kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.