Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’de Seçime Üye Listesi Tartışması Damga Vurdu

CHP Edirne Merkez İlçe Kadın Kolları seçimlerine Çiğdem Gegeoğlu ve başkan adayı İrem Taşkın arasındaki üye listesi tartışması damga vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2024 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2024 16:57
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
CHP’de Seçime Üye Listesi Tartışması Damga Vurdu

CHP Edirne Merkez İlçe Kadın Kolları seçimine başkan adayı İrem Taşkın ile CHP Kadın Kolları MYK Üyesi ve Kongrede Divan Başkanı olan Çiğdem Gegeoğlu arasında yaşanan üye listesi tartışması damga vurdu. Kongrede konuşmaların tamamlanmasının ardından uzun süre seçime geçilemedi. Üyelerin neden seçime başlanmadığını sormalarının ardından Gegeoğlu, İrem Taşkın’ın listesinde parti üyesi olmayan bir adayın, yönetim kurulu listesine yazıldığını söylemesi üzerine Taşkın, defalarca partiden üye listesi istediğini Gegeoğlu tarafından kendisine liste verilmediğini belirtti. Taşkın; “Bu arkadaşlar listeyi basıp bana veremeyeceklerini söylediler. En son Filiz Hanım dönemindeki listeyi alarak, tek tek kontrol ederek o şekilde listemi oluşturdum. Bu hanımefendinin ismi orada vardı, şu an üyeliği düşmüş deniyor. Üyeliğinin nasıl düştüğünü bilmiyorum. Son liste buradan bana verilmedi. Son listeyi herkesten istedim verilmedi. Bunu Ankara dahil olmak üzere her yere ilettim. Üye olmayan birini yazmış gibi suçlanmak istemiyorum. Benim liste talebim her gün oldu ama alamadım maalesef” dedi.

Bunun üzerine de Gegeoğlu; “Bizzat benimle görüştü. Pazartesi günü askı listesinden inmemişti. İrem Hanım’a askı listesinden insin öyle vereyim dedim. İrem Hanım da kendisinde liste olduğunu söyledi” ifadelerini kullandı.

Taşkın ve Gegeoğlu arasındaki tartışmanın uzaması sonrası üyeliği kendi rızası dışında düşürülmüş görülen Ece Tatar yönetim kurulu listesinden çıkarılarak, yerine Şirin Çoğal yazıldı ve oylamaya geçildi.

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.