Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’de İl Başkanı Kim Olacak?

CHP Edirne İl Başkanlığı görevinden Haziran ayında istifa eden Samet Kahraman’ın yerine kulislerde 4 isim anılmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 17:52
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
CHP’de İl Başkanı Kim Olacak?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Örgütü’nde il başkanlığı görevindeki bilinmezlik devam ediyor.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesi Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın aday olarak açıklanmaması üzerine hakkında istifa edeceğine dair iddialar konuşulan ve Haziran ayında istifa eden İl Başkanı Samet Kahraman’ın ardından boş kalan il başkanlığı görevine bugüne kadar görevlendirme yapılmadı.

ELİBOL İL BAŞKAN VEKİLLİĞİ GÖREVİNDE

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesi CHP İl Örgütü’nün düzenlediği bazı programlara Kahraman’ın vekili olarak İl Başkan Yardımcısı Seyhan Güzel katılırken; Kahraman’ın istifa etmesinin ardından özellikle son günlerde İl Sekreteri Bahar Şevik Elibol’un İl Başkan Vekili olarak görevi yürütmesi dikkat çekiyor.

ŞAHİN AÇIKLAMIŞTI, ÜNER DE KONUŞULUYOR

İl Saymanı Rasim Şahin’in il başkanlığına adaylığını duyurduğu örgütte ayrıca 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen genel seçimler öncesi Edirne Belediye Meclis Üyeliği’nden istifa ederek CHP Edirne Milletvekili aday adaylığını açıklayan Savaş Üner’in adı da sık sık kulislerde anılıyor.

AKIN VE GEGEOĞLU’NDAN SONRA ÜÇÜNCÜ BAŞKAN MI OLACAK?

CHP Edirne İl Başkanlığı görevi için ismi geçen isimlerden biri de 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesi Edirne Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Harika Taybıllı oldu. Taybıllı, Edirne Belediye Başkan adaylığı için ön seçim kararının verilmesinin ardından aday adaylığından çekildiğini açıklarken; bugün Edirne Belediye Meclis Üyeliği görevine devam ediyor. CHP’den kontenjan adayı gösterilen Taybıllı’nın ismi, Edirne Belediye Başkanlığı’na Av. Filiz Gencan Akın’ın, İl Genel Meclisi Başkanlığı’na ise CHP’li Çiğdem Gegeoğlu’nun seçilmesinin ardından il başkanlığına da kadın başkan görevlendirileceğine dair iddiaların yaygınlaşması sonucu ön plana çıktı.

YARIŞA ÖZOCAK DA KATILACAK MI?

CHP kulislerinde konuşulan son isim ise Cemal Özocak oldu. Diş Hekimi Özocak, özellikle CHP’nin bazı belediye meclis üyeleri ile yakınlığı dikkat çekiyor. Özocak’ın adaylığı konusunda henüz net bir karar vermediği de kulislerde konuşuluyor.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.