Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’de aday belirleme süreci hızlı başladı

CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Aday adaylığı başvuru sürecinin sona ermesiyle birlikte aday belirleme sürecinin başladığını, dün itibariyle genel merkezden Edirne’ye gelen iki PM üyesinin tüm aday adaylarıyla görüşerek sürecin işlediğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2023 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2023 15:40
Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK
CHP’de aday belirleme süreci hızlı başladı

Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) aday adayları belirlendi. Aday adaylarının belirlenmesi sonrası sürece hızlı başlayan CHP’de, dün Edirne’ye Parti Meclisi (PM) üyesi Baki Aydöner ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi gelerek tüm aday adaylarıyla görüşme yaptı. Aday belirleme süreciyle ve çalışmalarla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, anket şirketlerinin Edirne’de direkt halkla görüşmeler yapacağını, parti meclisi üyelerinin aday adaylarıyla görüşmesi ve örgüt kararının harmanlanarak sürecin işleyeceğini ifade etti. Bazı ilçelerde ön seçim olabileceğinin de altını çizen Kahraman; “5 Aralık itibariyle aday adaylığı başvurularımız tüm ilçelerimizde bitti. Artık değerlendirme zamanı geldi. Dün itibariyle süreç başladı. Parti meclisi üyemiz Baki Aydöner ve İstanbul Milletvekilimiz Gamze Akkuş İlgezdi buradaydı. Aday adaylarımızın tamamıyla ve ilçe başkanlarımızla görüşmeler yaptılar. Sürecimiz bu şekilde başlamış oldu. Biz de geçen hafta ilçe başkanlarımızla, sürecin nasıl ilerleyeceğiyle ilgili bir toplantı yaptık. Genel Başkanımızın da bu süreci örgütün yöneteceğini, örgütün kararlarının ön planda olacağını belirtmişti. Biz de burada aynı şekilde ilçe örgütlerimizle birlikte hareket edeceğiz. Adaylarımızın belirlenmesi bu şekilde olacak. Ciddi anlamda ön seçim talebi var. Burada örgütlerin, tabanın sesini dinleyeceğiz. Ön seçim yapılmasını istiyorlarsa, biz de ön seçim yapılması yönünde Ankara’ya bilgi vereceğiz. Aday adaylarımızın hepsine başarılar diliyorum” dedi.

“BU DÖNEM DAHA UZUN ÇALIŞMA SÜREMİZ OLACAK”

Bu süreçte Türkiye genelinde, başvuru sayısının bir önceki döneme göre yüzde 60 artmış olduğunu ve bunun mutluluk verici olduğunu belirten İl Başkanı Kahraman; “Değişimden sonra, halktaki değişim talebi başvurulara da yansıdı. Biz 9 ilçe, 17 beldenin hepsinde iddialıyız. İnşallah bu dönem belediye sayılarımızı çok yukarıya çekeceğiz. Bir önceki dönemde çok kısa bir çalışma zamanımız vardı ancak bu dönem öyle olmayacak. Aralık sonu, Ocak başına kadar tüm adaylarımızı sahaya çıkartmış olacağız. Tüm örgütlerimizle birlikte kampanya süremiz minimum 75-80 gün olacak. Bu dönem daha kapsamlı güzel bir çalışma yapacağız. İnşallah Edirne’nin dört bir tarafında CHP bayrağını dikeceğiz” ifadelerini kullandı.

“İTTİFAK İSTEMEDİĞİMİZ GENEL MERKEZE YAZILI OLARAK BİDİRMİŞTİK”

Karşılarına hangi aday çıkarsa çıksın kazanacak adaylarla seçime katılacaklarını, Trakya Bölgesi İl Başkanları olarak daha önce genel merkeze ittifak istemediklerini yazılı olarak bildirdiklerini ifade eden kahraman; “Biz kendi stratejimize bakacağız. Bir önceki seçimde rakamlara baktığımız zaman oy oranımız artmadı. Belli bir kesim arttı ama AK Parti ve MHP oylarına baktığımızda ikisinin toplamından daha fazla oy aldılar. Bu da gösteriyor ki biz ittifak yapsak da belli bir kesim diğer bloğa oy veriyor. Biz de Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’nin 4 il başkanı olarak daha önce il başkanları toplantısında kesinlikle hiçbir beldemizde, ilçemizde ittifak istemedik. Bu açıklamadan önce genel başkanımıza yazılı olarak her yerde kendi adayımızla girmek istediğimizi beyan ettik. İYİ Parti tarafından da ittifak olmayacağının söylenmesini çok daha olumlu karşılıyoruz. Tabanımızın da istediği buydu. Her bölgede oyumuzu arttırarak bu seçimlerden çıkacağız” şeklinde konuştu.

ANKETTEN ÇIKAN HALKIN SONUCU OLACAK

Aday belirleme sürecinde her bölgenin ön seçim istemediğine değinen Kahraman; “Ön seçim olsa dahi anket çalışması önümüzde bir veri olarak bulunacak. Biz istesek de istemesek de genel merkezimiz önümüzdeki hafta itibariyle her yerde başlatıyor. Anket çalışmasında parti oyumuzun çok üzerinde olan yerlerde direkt atama da olabilir. Bir aday adayı arkadaşımız partinin oyunun üzerinde çıkarsa, o zaten o oyu alabiliyorsa, seçimi de onunla kazanabileceğimizi göstermiş oluyor. Onun için o aday adayını adaylaştırabiliriz. Ama anketler önümüze geldikten sonra ve örgütlerin talebi doğrultusunda da ön seçim yapılacak yerler belirlenecek. Dün burada tüm aday adaylarıyla görüşen Parti Meclisi üyelerimizin değerlendirmesi de göz önüne alınarak hepsi beraber harmanlama yapılarak adaylarımız belli olacak. En yüksek oyu alan adaylarımızla seçime gireceğiz. Bu dönem örgütlerin talebi doğrultusunda yol çizilecek. Anket çalışması tamamen halkla yapılacak, üye bazlı olmayacak. Çift anket yapılacak, sorular da farklı olacak ve önümüze konulacak. Anketten çıkan, halkın sonucu olacak. Bu hafta tüm aday adaylarıyla sürecin hayal kırıklığına dönüşmemesi, diğer arkadaşlarımızın da bu sürecin içinde olması açısından bu süreci hep beraber götürmeleri açısından hep beraber olmaları konusunda ilçe başkanlarımızla görüştüm. Tüm aday adaylarıyla toplanacağız, sürekli konuşacağız ve sürecin nasıl gittiğini de onlara sürekli aktaracağız” dedi.

“KEŞAN ÖN SEÇİM İSTİYOR, BENCE DE OLMALI”

Geçen dönemde de Keşan’ın ön seçim talebi olduğunu söyleyen Kahraman; “Genel seçimlerden önce de ön seçim talebi vardı, bu dönem de Keşan’da da ön seçim talebi var. Bizler de Keşan’da ön seçim olması için, olması yönünde mücadele ediyoruz. Keşan ön seçim talebini genel merkeze ileteceğiz. Benim istediğim de Keşan’da ön seçim olması yönünde” şeklinde konuştu.

ZIPKINKURT’UN ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSUNA ÇOK ŞAŞIRDIM”

Aday adaylığı reddedilen ETSO eski Başkanı Recep Zıpkınkurt’a da değinen Samet Kahraman şunları ifade etti; “Recep Zıpkınkurt’un Cumhuriyet Halk Partisi’yle hiçbir ilişkisinin olmadığını uzun yıllardır tüm Edirne biliyor. Geçen dönemde adı bir başka partiyle anılmıştı. Bu dönemde de başka partiyle görüşüyordu. Bana aday adayı olduğunu söylediklerinde bir başka partiden aday adayı olduğunu söylediklerini zannettim. Bizden adaylık başvurusunu yaptığını söylediklerinde şaka yapıyorlar zannettim. Beklediğimiz bir durum değildi. Recep ağabey uzun yıllardır başka partilerde konuşulur, görüşülür ve tüm Edirne kamuoyu da bunu bilir. O başvurusunu yapmış ama değerlendirme doğru aslında, sadece yaşanılan olayla alakalı değil birçok olay var. Ben il başkanı olmadan önce de ne zaman oradan randevu alsak hiçbir ziyaretimizde orada bulunmamıştır. Her zaman vekil bırakmıştır. Bu başvuruyu açıkçası burada kısır döngü yaşansın diye yapıldığını değerlendiriyoruz. Bu kısır döngünün, partimiz üzerinden bir tartışmaya dönüşmesine izin vermeyeceğiz. Kendisine teşekkür ediyoruz. İtirazında, ‘il başkanıyla şahsi sorunlarımı ele almayın’ diye söylemiş ama il başkanı burada bizim genel başkanımızın temsilcisidir. Partimize ve o dönemki heyetimize yapılan bir olaydır. Parti etiğine de uymamaktadır. Onun için partimiz açısından uygun görülmemiştir. Recep Zıpkınkurt’un bizim reddimizden sonra bir üste itiraz hakkı vardır ama bu ret kararının dönüşü yoktur. Üyelikle ilgili bize başvurusu yok ama internet üzerinden yapmış olabilir.”

ŞENER ŞENTÜRK

Kaynak: ŞENER ŞENTÜRK

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.