Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’de 2 Adaylı Seçim Başladı

CHP Edirne Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı’nın düzenlediği olağan kongrede oy verme işlemi başladı. Saat 17.00’ye kadar devam edecek seçimde CHP Edirne Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı’na Baran Kayhan ve Özgür Hata aday oldular.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2024 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2024 11:44
Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ
CHP’de 2 Adaylı Seçim Başladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı’nın 17’nci Olağan Kongresi başladı.

CHP Edirne Merkez İlçe Örgütü toplantı salonunda düzenlenen kongreye, CHP Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Sergen Kuru, CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Çağatay Can Tasmalı, başkan adayları, yönetim kurulu üyeliği adayları ve üyeler katıldı.

Kongrede divan başkanlığına Sergen Kuru, katip üyeliğe ise Berkay Varel seçilirken; divan kurulunun oluşturulmasının ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşu ile İstiklal Marşı okundu. Kongrede turuncu liste ile Özgür Hata’nın, yeşil liste ile Baran Kayhan’ın yarışacağı açıklandı. Kongrede İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tasmalı, faaliyet raporunu okurken; Merkez İlçe Başkanı Balkanlı da konuşma yaptı.

“GENÇLİK KOLLARI PARTİMİZİN ÖZ GÜCÜDÜR”

Balkanlı’nın konuşmasının ardından kongrede Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkan adayı Baran Kayhan, üyelere seslendi. Kayhan, konuşmasında CHP’nin, Türkiye’nin kurucu ve kurtarıcı partisi olduğunu belirterek; “Cumhuriyet Halk Partisi’nin, her zaman peşinde koşmaya senelerdir söz verdik. Henüz bir lise öğrenciyken kapısından girdiğim Cumhuriyet Halk Parti’mizin bugün Merkez İlçe Gençlik Kolları başkan adayı olarak karşınızdayım. Dünden bugüne edindiğimiz tecrübe ve dostluklarla inanıyoruz ki yarınlara umut olacak yepyeni bir hikâyeyi hep birlikte yazacağız. Unutmamalıyız ki Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları, partimizin yan gücü değil; öz gücüdür. Bu nedenle siyasette dik duracağız,  gelecekte var olacağız. Trakya’nın bereketli topraklarından filizlenip halkçı ve doğayı seven bireyler olarak yeşil listede birleşiyoruz. Edirne gençliği için her şey çok güzel olacak. Biz varız, birlikte başaracağız” ifadelerini kullandı.

“UMUDU, CESARETİ VE MÜCADELEYİ BÜYÜTMEK İÇİN ADAYIM”

Kayhan’ın ardından kongrede Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkan adayı Özgür Hata da konuşma yaptı. Hata, konuşmasında kongrenin gençlik enerjisiyle dolup taştığını belirterek; “Bugün burada sadece bir seçim değil; aynı zamanda Edirne'mizin geleceğini yeniden şekillendirmek için önemli bir adım atıyoruz. Ben Özgür Hata, hep birlikte omuz omuza, yan yana mücadele ettiğimiz bu yolda sizlerin güveniyle Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Merkez İlçe Gençlik Kolları başkanı adayı oldum. Hepinizin bildiği gibi gençliğin sesi olmak kolay bir iş değil. Bu büyük bir sorumluluk ve fedakârlık gerektirir. Ancak ben bu sorumluluğu taşımaktan ve sizlerle birlikte bu göreve hizmet etmekten onur duyacağım. Bugün gençlik olarak omuzlarımızda büyük bir yük var. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik zorluklar, genç işsizliğe, eğitimde yaşanan sorunlar ve toplumsal baskılar biz gençlerin omuzlarına daha da fazla yük bindiriyor. Ancak bizler Cumhuriyet Halk Partisi'nin yılmaz neferleri olarak bu zorlukları aşma azmi ve kararlılığına sahibiz. Edirne'den Hakkari'ye Türkiye'nin dört bir yanındaki gençlerle el ele vererek bu ülkenin yarınlarını inşa edeceğiz. Göreve geldiğimizde öncelikle gençlerin sesi olmaya, onların sorunlarına çözüm bulmaya ve partimizin ilkeleri doğrultusunda hareket etmeye devam edeceğiz. Eğitimde fırsat eşitliği, gençlerin istihdam sorunları ve sosyal adalet gibi konular, mücadelemizin merkezinde yer alacaktır. Ayrıca Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere miras bıraktığı cumhuriyetin ilke ve değerlerini, genç nesillere en iyi şekilde aktarmak için var gücümüzle çalışacağız. Biz Cumhuriyet Halk Partisi gençliği olarak Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimlerinden aldığımız güçle daha özgür, daha demokratik ve daha aydın bir Türkiye'yi kurma idealinden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu süreçte siz değerli yol arkadaşlarımın desteği bizim en büyük gücümüz olacaktır. Bugüne kadar birlikte yürüdüğümüz yolda ettiğimiz başarılar, birliğimizin ve dayanışmamızın en somut göstergesi olmuştur ve inanıyorum ki bu birlik ve beraberlik ruhu, bizi daha nice zaferlere taşıyacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Merkez İlçe Gençlik Kollarına umudu, cesareti ve mücadeleyi büyütmek için adayım. Hep birlikte daha güzel yarınlara doğru yürüyelim” dedi.

İŞTE KAYHAN’IN YEŞİL LİSTESİ

Konuşmaların ardından kongrede aday olan Baran Kayhan ve Özgür Hata’nın listeleri açıklandı. Başkan adayı Baran Kayhan’ın listesinde yönetim kurulu asil üyeliği adayları Sefanur Alırat, Yiğit Danışkan, Selahattin Eray Hasar, Emre Ertan, Umut Eryılmaz, Ceren Fidancı, İbrahim Can Güley, Özmen Güldan, Tolga Özbudan ve Şahin Sargılı; yedek üyeliği adayları ise Tunahan Bilgiç, Nazlı Alaza Çiçek, Görkem Karabıyıklıdan, Buğrahan Kireklo, Cenk Gecekaçar, Onurcan Şevik, Betül Teferiş, Uğur Tezsezer, Cankut Sazdır ve Yılmaz Can Zangalı yer aldılar.

HATA’NIN TURUNCU LİSTESİ AÇIKLANDI

Başkan adayı Özgür Hata’nın listesinde yönetim kurulu asil üyeliği adayları da Mert Alırat, Ogün Avcu, Polat Bıçak, Tuba Çakar, Eren Çanta, Cenk Posta, İlksen Saraylı, Sema Nur Tavukçu, Emir Can Taylan, Egemen Tosun, Esma Uğurlu ve Özgenur Yılmaz; yedek üyeliği adayları ise Gülnur Altay, Yaren Turan, Elif Karaca, Özgür Yeşilok, Cenk Eyikeyif, Emre Kıvanç Özköse, Hazal Doğancı, Begüm Biter, Ceren Kacal, Dilara Çam, Emircan Örs ve Asrın Berke Kıral yer aldılar.

SAAT 17.00’YE KADAR OY VERME İŞLEMİ DEVAM EDECEK

Blok liste ile gerçekleştirilen seçimlerde ilk oyları başkan adayları Kayhan ve Hata birlikte kullandılar. 368 üyenin oy kullanma hakkı bulunan seçimlerin sonucu saat 17.00’de oy verme işleminin sona ermesinin ardından başlayacak oy sayımı ile belli olacak.

UĞUR AKAGÜNDÜZ

Kaynak: UĞUR AKAGÜNDÜZ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.